XS
SM
MD
LG

Sutjeska cilja titulu šampiona Republike Srpske

Pioniri Sutjeske

Iza fudbalskih  poletaraca  Sutjeske je vrlo uspešna sezona. Okitili su se mladi Fočaci šampionskom titulom u pionirskoj konkurenciji,  u Omladinskoj ligi - grupa Hercegovina i sledi im doigravanje za prvaka Republike Srpske.

Dominirali su mladi Fočaci tokom cele sezone, postigli su 55 pogodaka u 12 mečeva, a posebno su  se istakli Nemanja Milutinović sa 16, potom Miloš Dragičević sa  11 postignutih  golova  kao i Aleksej Bjelogrlić  i Darko Obrenović   koji su po 7 puta pogađali protivničke mreže . Svi  mladi fudbalski poletarci izabranici Ranka Zeke Sekulića zalužuju pohvale za ovaj uspeh, još jednom je potvrđeno da su Sutjeska i Foča nepresušni izvor fudbalskih talenata  i golgetera  tako da će  Paprica, Mihajlović, Vojvodić, Krunić, Danilović ....u budućnosti  imati prave naslednike. Naš portal  SPORTDC  je već ranije pisao o talentovanim Igračima Nemanji Milutinoviću i Alekseju Bjelogrliću što je potvrda da na pravi način afirmišemo mlade igrače, a svakako da pažnju zaslužuje i Miloš Dragičević koji je blistao u tek završenim omladinskim  nadmetanjima na jugu Republike Srpske .

-Ponosan sam što sam deo sjajne generacije koja se okitila šampionskom titulom, ali ovde nije kraj, verujem da će naš ekipa imati šta da pokaže i u doigravanju za prvaka Republike Srpske. Iz nas je zaista odlična sezona , vredno smo radili uz stručno vođstvo našeg trenera Ranka Zeke  Sekulića i rezultat je morao doći. Drago mi je što sam golovima doprineo uspehu, ali sve je to zasluga kompletnog tima i u  budućnosti  ćemo sigurno imati šta da pokažemo - ističe  mladi Dragičević

Nemanja Milutinović se okitio titulom najboljeg strelca, smatra da može više i boljež

-Ovaj uspeh i osvajanje prvog mesta u Omladinskoj ligi – Hercegovina će dobiti još više na važnosti  ako dobre rezultate potvrdimo i u završnici. Prva prepreka nam je Slavija, daćemo maksimum i verujemo da možemo protiv vršnjaka iz Istočnog Sarajeva ostvariti pozitivan rezultat, a potom stići i do samog finiša i borbe za najbolju ekipu u Republici Srpskoj. Siguran sam da naš  tim to može, nije bitno ko će biti najbolji strelac, važno je da potvrdimo da svi naši dobri rezultati do sad nisu bili slučajni - jasan je Milutinovć.

Aleksej Bjelogrlić je osim nastupa za pionirski sastav, iako je dve godine mlađi od svojih saigrača, bio i član kadetske ekipe Sutjeske, a samim tim i potvrdio svoj kvalitet.

Iza mene je naporna sezona ali trud se isplatio. Posebno mi je drago što je moja generacija u pionirskoj konkurenciji ostvarila cilj i okitila se titulom . Bili smo ubedljivo najbolji , ostvarili 11 pobeda i doživeli samo jedan poraz koji je više splet nes(p)retnih okolnosti . Znamo da uporan rad donosi rezultate , to smo u pravom smislu i potvrdili, a kruna svega će biti ako budemo igrali u finalnom susretu za prvaka Republike Srpske i verujemo da to možemo – zaključio je Bjelogrlić


Velež 4 : 0 Mladost
Leotar 0 : 2 Hercegovac
LeoStars 0 : 6 Sutjeska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sutjeska 12 11 0 1 33
2 Hercegovac 12 8 1 3 25
3 Velež 12 5 4 3 19
4 Leotar 12 5 3 4 18
5 LeoStars 12 4 2 6 14
6 Stakorina 12 2 2 8 8
7 Mladost 12 1 0 11 3