XS
SM
MD
LG

Miša jeste izgubio ali njegova partija ohrabruje

Foto: Tennis World USA

Miomir Kecmanović eliminisan je u drugom kolu Vimbldona od Roberta Bautiste-Aguta sa 3-2. Iako je Miša izgubio, ovo je jako obećavajuća partija.

Kecmanović nije prvi put ušao u drugo rundu Slema. Do sada je to uradio šest puta a nikada ne bi dalje otišao. Obično bi dobio lošijeg od sebe ali bi lako padao protiv nositelja. Međutim, konačno je odigrao onako kako je trebao odavno odigrati.

Prva dva seta Bautista je rutinski dobio i djelovalo je da neće imati problema. Međutim, u trećem setu Miša je imao dupli brejk prednosti. Kada je ispustio oba brejka prednosti očekivao se pad. Međutim, pokazao je mentalnu stabilnost te je u taj brejku dobio set.

Potom je meč prekinut u četvrtom setu a u tom momentu Bautista je imao brejk prednosti. A u nastavku je Miša opet bio mentalno izuzetno jak. Ne samo da je vratio brejk zaostatka nego je napravio preokret i izborio je peti set.

Igrao je odlično i u petom setu. Međutim, falilo je iskustva u završnici. Bautista je poznat kao teniser koji rijetko kada griješi kad je bitno. To je radio i u ovom meču i puštao je Miši da preuzima odgovornost a Miša nije bio dovoljno strpljiv i griješio je u ključnim poenima.

No, iako je izgubio ovo tako ohrabruje. Konačno je pružio odličnu partiju i nije lako izgubio od dosta bolje rangiranog tenisera. Pokazao je kvalitet, imao preko 70 vinera ali prosto je samo iskustva falilo da dobije meč. Raduje naravno i što se nije predao i što je u par navrata pokazao veoma dobru mentalnu snagu.

Sve to može biti nagovještaj pravih stvari na predstojećim turnirima. Miša jeste na momente pravio fantastične rezultate poput titule u Kicbilu, četvrtfinala Majamaija, finala Antalije ali mu fali kontinuitet. A možda još više mu fali vjera da zaista može dobiti one najbolje.

S obzirom da mu je u stručnom štabu David Nalbandijan, sigurno tek možemo očekivati prave stvari. Djeluje da je Miša nikad odlučniji i nikada mentalno jači što je mnogo bitno. Fizički je ranije imao rpoblema u dužim mečevima ali to sada nije bio problem. Bukvalno je sve radilo samo iskustva za ovakvog protivnika nije bilo a radi tog iskustva falilo je i strpljenja.

Međutim, ovo mora biti sjajna škola za Mišu. Valjda je konačno i sam vidio koliko može. Mi jesmo i zaista svi koji navijamo za njega možemo biti ohrabreni izdanjem protiv Bautiste. Samo je sad bitno da na to nadogradi još nekoliko sjajnih turnira i da konačno uhvati pravi kontinuitet.

A valjda će na sledećem Slemu konačno probiti i tu barijeru prolaska drugog kola jer bio bi red više.