XS
SM
MD
LG

Sjajna Italija ide u borbu za zlato

Detalj sa utakmice FOTO: cev.eu

Srbija nije uspjela da izbori plasman u finale Evropskog prvenstva i neće odbraniti titulu šampiona. Italija je nastavila sa odličnim partijama i savladala je „orlove“ sa 3:1, te izborila duel za zlato sa Slovenijom, dok će Srbija na megdan Poljskoj u borbi za bronzu (17.30).

Srbija je odigrala veoma loš meč u prva dva seta polufinala. Izabranici Slobodana Kovača su se veoma mučila u fazi napada, gdje nisu uspjevali da pronađu kvalitetna rješenja. Italijani su odlično zaustavili Ivovića i Kovačevića, dok su Đaneli i Mikeleto stvarali velike probleme. Posebno je Đaneli bio odličan na servis gdje je njegova reprezentacija stvarala prednost.

Tek je u trećem setu Srbija preko Aleksandra Atanasijevića uspjela nekoliko puta da dođe do prednosti, ali nisu uspjevali da se odlijepe. Propustili su nekoliko odličnih prilika da se vrate u meč. Ipak upravo je korektor Srbije bio taj koji je preuzeo odgovrnost u ključnim momentima i sjajnom realizacijom donio ipak set „orlovima“ 25:23.

Italija je sjajno počela četvrti set. Na servis Đanelija su poveli 5:0, a to im je donijelo sigurnost. Igrali su raznovrsno u napadu, dok Srbiji nije funkcionisao blok. Na kraju su sačuvali prednost.

Srbija -Italija 27:29, 22:25, 25:23, 18:25

srpskainfo.com