XS
SM
MD
LG

U fočanskom prvoligašu ogorčeni suđenjem u Gradišci

FDudbaleri Sutjeske iz Foče

Dosta je razloga za nezadovoljstvo i ogorčenje  u redovima fočanskog prvoligaša nakon susreta   u Gradišci.

Nisu igrači Sutjeske poraženi  protiv Kozare, osvojili su bod i nastavili niz bez poraza, ali su sudijskom lakrdijom sprečeni da od 11. kola preuzmu lidersku poziciju na tabeli i potvrde seriju dobrih rezultata u tekućem šampoionatu.

Doputovali su Fočaci u Gradišku znatno oslabljeni neigranjem kapitena Nikole Mojovića, na golu nije bilo pouzdanog  Pajevića, kao ni veznjaka  Danilovića, ali to nije sprečilo izabranike Miljana Radanovića da se pokažu malobrojnim navijačima na stadionu Velimir Sombolac u lepom izdanju.

Nakon prvog dela utakmice koji je protekao u izjednačenoj igri bez previše povoljnih prilika , igrači Sutjeske su na najbolji način otvorili drugo poluvreme i preko iskusnog  Raševića su stigli do vođstva.

Od tog trenutka Sutjeska je odlično kontrolisala igru , bila bolja i nije dopuštala domaćinu da ozbiljnije ugrozi njihov gol.

Ali ono što nisu uspeli igrači Kozare svojom igrom , obilato su pomogle sudije ovog meča svojim čudnim odlukama . 

Interesantna je i činjenica da je na ovaj susret  delegiran glavni delilac (ne)pravde iz Doboja, a pošto je  Sloga u direktnoj borbi za  lidersku poziciju zajedno sa Krupom koju je i porazila u ovom  kolu i Sutjeskom to je doprinelo  da se još  više sumnja i neobjektivno suđenje na suretu u Gradišci.

Bez obzira na iznesene činjenice ne smatraju Fočaci i  ne upire se prstom u redovima Sutjeske u glavnog sudiju Darka Vukojevića koji je u 73. minutu utakmice dosudio kazneni udarac za domaći tim i ne ističu  ga kao direktnog  krivca za nanesenu nepravadu  .

Ogorčeni su fudbaleri, članovi stručnog štaba i vođstvo puta Fočaka ponašanjem i odnosom četvrtog sudije ovog susreta Bojana Panića iz Prijedora koji je direktno uticao na sudiju Vukojevića i preko sistema za komunikaciju uporno zahtijevao da dosudi penal za Kozaru koji je izgleda samo on vidio na stadionu u Gradišci.

Nije to signaliziranje promaklo objektivnoj publici kao ni  službenim licima, a ni rezervnoj klupi Sutjeske koji su ostali zapanjeni ali i sve popratili posmehom kada je jedan sudar dva igrača Kozare u kome nije bilo kontakta sa gostujućim  fudbalerima okarakterisan kao najstroža kazna.

 Kozara je iz dosuđenog jedanaesterca stigla do izjednačenja što im je omogućilo i da završe ovaj susret neporaženi.

Ovo nije prvi put da se sudija Panić  nesportski i nekorektno ponio prema Sutjesci.

Odlično pamte Fočaci nekorektno suđenje ovog arbitra u Foči pre par sezona kada je svojim nerazumnim odlukama u meču protiv Tekstilca direktno uticao na ishod ove utakmice koja je koštala Sutjesku ispadanja iz Prve lige Republike Srpske.

 Posle tog susreta iz redova Sutjeske je upućen zahtjev prema takmičarskim organima FSRS  i traženo je izuzeće pomenutog arbitra.

I pred utakmicu u Gradišci skrenuta je pažnja na delegiranje Panića za meč  protiv Kozare, ali su u Foči dobili čvrsta uveravanja da neće biti propusta što se tiče suđenja na ovom meču, nažalost ispostavilo se da  to nisu radili  bez razloga i da su bili u pravu, a Panić je dobio priliku da se na najbolji način „osveti“ i nastavi svoj nekorektan odnos prema Sutjesci.

Nakon utakmice iz redova Sutjeske je najavljena žalba ,u redovims fočanskog prvoligaša veruju da će takmičarski organi pregledati snimak sa utakmice u Gradišci kao i   izveštaj službenih lica i uveriti se u iznesene činjenice, a vinovnike sankcionisati.

Iz Sutjeske poručuju da se zahvaljuju ekipi Kozare na domaćinskom prijemu i fer igri i veruju da sve ovo što se desilo nije početak zakulisnih radnji i da će  nastavak prvenstva doneti regularnost koja će omogućiti klubovima da se sportski i na zelenom terenu izbore za rezultate koje zaslužuju.


Borac 0 : 2 Drina
Modriča Alfa 2 : 0 Željezničar ST
Budućnost 1 : 0 Podrinje
Slavija 3 : 1 Ljubić
Kozara 1 : 1 Sutjeska
Krupa 0 : 1 Sloga
Tekstilac 1 : 0 Omarska
Sloboda 1 : 0 Zvijezda 09
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 11 9 1 1 28
2 Krupa 11 9 1 1 28
3 Sutjeska 11 8 2 1 26
4 Sloboda 11 8 2 1 26
5 Omarska 11 6 3 2 21
6 Zvijezda 09 11 6 2 3 20
7 Slavija 11 5 2 4 17
8 Željezničar ST 11 5 1 5 16
9 Drina 11 4 1 6 13
10 Tekstilac 11 4 1 6 13
11 Ljubić 11 4 0 7 12
12 Kozara 11 2 2 7 8
13 Modriča Alfa 11 2 2 7 8
14 Borac 11 2 1 8 7
15 Podrinje 11 2 1 8 7
16 Budućnost 11 1 0 10 3