XS
SM
MD
LG

Kovačević se adaptira i prilagođava načinu igre Inđije

Marko Kovačević, FK Inđija - foto: lična arhiva/FK Inđija

Nekako u senci Vladana Milosavljeva, najboljeg strelca lige, u Inđiji se za mesto pod suncem bori mladi napadač Marko Kovačević (22). Nije lako izbiti u prvi plan u ekipi jesenjeg prvaka, sa najubojitijom navalom. Mada se tek dva puta upisao u listu strelaca trener Nebojše Jandrić ima poverenje u Kovačevića za koga kaže da prolazi kroz težak period adaptacije, prilagođavanja i zahteve koji su daleko veći nego što je to bio slučaj dok je nosio dres zrenjaninskog Radničkog.

- Posvećen je, tvrdi Jandrić, stabilan i svestan svojih trenutnih mogućnosti, tako da ulazi uglavnom sa klupe. Gledamo da ga koristimo u zavisnosti od snage protivnika. Ima izražen timski momenat, u stanju je da potroši poslednji atom snage. Podjednako uspešan može da bude na sredini ili u odbrani. 

Biti deo Inđije u ovom trenutku je privilegija, i to je dobro poznato mladom univerzalcu. - Želimo ekspresno povratak meďu superligaše i tom cilju sve je podređeno. Niko nam nije mogao garantovati zacrtani cilj, koji smo morali velikim radom i izgaranjem da potvrdimo na svih 15 utakmica. Vodeća pozicija neće nad uspavati i nastavićemo još jače i bolje u narednih šest mečeva do zimske pauze - navodi Kovačević, koji se kao najbolji strelac zrenjaninskog Radničkog sa 25 golova letos preporučio stručnjacima "zeleno-belih".