XS
SM
MD
LG

Ivan Stefanović: Tabela može da zavara

Foto: FK Mladost Lučani

Do osmog kola Mladost je nanizala sedam poraza i  bila prikovan za dno tabele, a njen jučerašnji rival Radnik je u kontu imao 12 bodova (peto mesto). Pobedom u Surdulici uspeli su da prestignu konkurenta i odmakne mu za tri boda. Podatak za respekt, pogotovu ako se vidi da su na poslednjih deset utakmica imali samo dva poraza. 

Mladost je u Surdulici bila osetno oslabljeni, bez četiri prvotimca. To nije obeshrabrilo trenera Ivana Stefanovića i domaćinu je svesno prepustio posed i orijentisao su se na kontre. Postigli su dva prelepa gola, naročito je bio efikasan šut Cvetkovića sa 18-19 metara u levi gornji ugao... Cenjeni stručnjak je bio objektiva kad je rekao da je domaćin imao više od igre i da je njegov tim sačuvala sportska sreća. Sa sagovornikom više smo komentarisali trenutnu izgled tabele. 

- Tabela može da zavara, i ne pamtim da se skoro nešto slično desilo. Nalazimo se na tri boda od plej ofa i šest od ekipa koje se bore za izlazak na evropsku scenu. Takođe nismo daleko od plej auta. Sličan scenario može da se primeni na veći broj ekipa iz sredine tabele. Recimo od četvrte Vojvodine i 13. Radnika razlika je devet bodova, odnosno tri pobede - zapazio je Stefanović.

U osvrtu na dosadašnji deo sezone Stefanović rezimira dešavanja i naglašava: - Na startu bili smo bez prvog strelca Bojovića i oba Miloševića, i kad je trebalo da protiv novajlije iz Kragujevca ukljižimo pobedu na osnovu igre i šansi bivao kažnjeni za promašaje. Verovao sam u momke i kad je naišla serija neuspeha, jer znao sam da je u pitanju kriza rezultata. U međuvremenu stigla su pojačanja Danoski, Kostić, Obradović... Psihički igrači su se podigli i sa vise samopouzdanja odigrali naredne susrete, to nije bilo teško s obzirom da se radi o iskusnom sastavu  - kaže pobornik stare trenerske škole koja se zasniva na besprekornoj fizičkoj spremi. 

Posle utakmice u Surdulici igrači su dobili slobodno do 10. januara, a devet dana kasnije putuju u staru bazu tursku Antaliju.