XS
SM
MD
LG

Pregled NBA lige: Klivlendove muke sa izostancima, nevjerovatna forma LeBrona Džejmsa

Foto: Lakers Nation

Pred nama je prvi pregled NBA lige u 2022. godini. Poslednjih dana 2021. godine, bilo je veoma interesantno i dosta uzbudljivo.

-Čikago je lider Istoka sa 23-10. Prvo su rutinski savladali Atlantu uz novo fantastično izdanje Nikole Vučevića. Sinoć su savladali Indijanu nakon drame. Gubili su 106-103 ali je DeRozan vezao pet poena te je trojkom donio pobjedu svojoj ekipi.  Netsi su na 23-10 takođe ali su lošiji međusobno pa su iza Bulsa. Oni su izgubili od Filadelfije a dobre vijesti su svakako da se Durent vratio na teren. Baksi su dva puta ubjedljivo savladali orlando te su na 24-13 trenutno.

-Majami je četvrti sa 23-13. Oni su prvo savladali Vašington. Imali su i 20 razlike ali su se malo opustili u 4/4 i Vizardsi su se vratili ali je Majami ipak priveo posao kraju. Potom su rutinski savladali Hjuston. Klivlend je vezao tri poraza pa je na 20-16. Međutim, više je problem u izostancima. Imali su problema sa virusom a na sve to Rubio je pokidao ligamente i završio sezonu. U međuvremenu, trejdovali su za Ronda tako da su riješili problem nastao nakon povrede Rubija. Što se rezultata tiče, vodili su 12 razlike u 4/4 protiv Pelikansa ali su izgubili najviše radi toga što je Templ ušao u veliku seriju. Protiv Vizardsa nisu imali šanse ali protiv Atlante itekako jesu. Imali su +15 na poluvremenu ali su u nastavku bili loši. Pengos je trojkom mogao donijeti produžetak ali je promašio.

-Filadelfija je na 19-16. Dobili su Toronto slično kako je Toronto ranije u sezoni dobio njih. U neizvjesnom meču pobjedu su ostvarili serijom u završnici. Potom su savladali i netse i polako hvataju ponovo odličan ritam. Šarlot je rutinski savladao Indijanu pa je na 19-17. Vizardsi su savladali Klivlend i izgubili od Majamija pa su trenutno na 18-17. Boston je na 17-19. Prvo su izgubili od Klipersa u meču gdje su šutirali za tri skandaloznih 4/42. Potom su savladali dosta lako Sanse i potpuno ih razbili u prvom poluvremenu.

-Niksi su takođe na 17-19. Oni su savladali Minesotu u veoma tvrdom meču. Protiv Pistonsa nisu briljirali ali su slavili a onda ih je dobila Oklahoma. Djeluje da su konačno defanzivno oni pravi i u dobroj su formi. Toronto je na 15-17. Spomenuli smo već meč sa Filadelfijom. Uz taj poraz,  savladali su Kliperse dosta rutinski. Atlanta je na 16-19. Prvo su izgubili ubjedljivo kod Čikaga a onda su sjajnim drugim poluvremenom napravili preokret kod Klivlenda. Jang i Kapela odigrali su maestralno meč, pogotovo drugo poluvrijeme.

-Golden Stejt je na 27-7. Izgubili su od Denvera u meču u kojem je Denver igrao fantastično u odbrani. Sansi su drugi na Zapadu sa 27-8. Savladali su Oklahomu a onda su izgubili od Bostona. U tom susretu, odigrali su katastrofalno prvo poluvrijeme.  Juta je na 26-9. Prvo su deklasirali Portland a onda su savladali Minesotu. Ključna je bila serija 27-5 koju je Juta napravila u poslednjem periodu.

-Memfis je na 23-14. Prvo su u sjajnom meču savladali Lejkerse. Dža Morent odigrao je maestralan meč i postigao je 41 poen. Potom su savladali i Sparse. Opet je Morent bio sjajan a meč su prelomili u 3/4. Denver je na 17-16. Savladali su Golden Stejt i to tako što su ih sveli na 86 poena i prisilili su ih na čak 18 izgubljenih lopti. Potom nisu igrali jer imaju problema sa virusom. Klipersi su savladali Boston najviše jer Boston nije mogao pogoditi ništa a onda su izgubili kod Toronta. Sada su na 18-18.

-Lejkersi su na 18-19. Savladali su Hjuston uz tripl-dabl LeBrona. Potom su izgubili od Memfisa. Nisu mogli zaustaviti Morenta, nije im pomoglo ni osam LeBronovih trojki a Vestbruk je odigrao ponovo loše u ključnim momentima. Sinoć su savladali Portland a LeBron je imao 43 poena. Iako ima 37 godina, igra nevjerovatno i vezao je sedam mečeva sa 30+ poena te je na 14/24 odigrana meča u sezoni imao 30+ poena.

-Dalas je dva puta igrao sa Sakramentom. Prvi put su izgubili kada je Foks pogodio za pobjedu Kingsa dok su drugi put sigurno slavili. Sada su na 17-18 i i dalje igraju bez Dončića. Minesota je izgubila od Niksa i Jute te je na 18-19 omjeru. Sparsi su izgubili od Memfisa pa su na 14-20 i drže deseto mjesto. Kingsi su imali pobjedu i poraz te su prvi van plej of zone. Tu su blizu i ostali timovi i biće velika borba za deseto mjesto na Zapadu.