XS
SM
MD
LG

EL: Zvezda dočekuje Armani, srijeda dan derbija

Foto: Euroleague

Pred nama je duplo kolo u Evroligi. Nadamo se da će se svi mečevi za početak odigrati a sve kreće u utorak sa 24. kolom.

Fenerbahče i Asvel otvoraju 24. kolo. Fener je i pored povreda i problema u dobrom ritmu. U međuvremenu doveli su Markela Starksa iz Igokee i on bi mogao debitovati u ovom meču. Asvel je u katastrofalnoj formi i u poslednje vrijeme je faktički samo Zvezdu dobio. ovaj meč igra se u utorak od 18:45h i biće senzacija ako Fener ne pobijedi.

Od 19h se igraju dva meča. Mnogo zanimljiviji se igra u Beogradu gdje Zvezda dočekuje Armani. Zvezda je dugo imala status nepobjedivosti protiv Armanija ali je izgubila poslednja dva meča. Pobjedom nad Olimpijakosom u prošlom kolu, zadržala je kakvu takvu šansu za TOP8 ali im je za to potrebna pobjeda i ovde. Armani u poslednje vrijeme napadački i ne igra dobro ali defanzivno izgledaju gotovo pa savršeno. Zato treba očekivati pravu rovovsku bitku u ovom meču. Nije Zvezda bez šansi. Moraće fizički isparirati Armaniju a ako to uspije, može doći do bitne pobjede.

U istom terminu Žalgiris i Makabi igraju svoj meč. Realno, mnogo nebitan meč. Žalgiris je najgori tim u ligi dok je Makabi daleko od TOP8. Teško mogu da se vrate u neku borbu jer bi im trebala serija pobjeda. Ovde jesu favoriti a vidjećemo da li će doći do trijumfa.

Od 20h sastaju se Panatinaikos i Monako. Mogao bi to biti lijep meč za pogledati i na dosta poena. Monako je dobio neke mečeve od dolaska Obradovića ali je zato na nevjerovatan način ispustio Real u prošlom kolu. Ipak, imaju još svoje šanse za TOP8 a treba im pobjeda u ovom meču.

Od 20:30h sastaju se Baskonija i Zenit. Baskonija igra veoma lošu sezonu ali s vremena na vrijeme odigra jako dobar meč. Zenit je u plej of zoni pa skoro cijelu sezonu iako na momente ne djeluju tako dobro. Za njih je ovaj meč bitan ali neće biti iznenađenje ako dožive poraz.

Od 21h sastaju se Barselona i Bajern. Barsa je u prošlom kolu deklasirala Asvel. Cijelo vrijeme su u vrhu a sad su polako i kompletirali sastav i nemaju problema sa izostancima. Bajern cijele sezone igra ono svoje. Bore se sa svima i rijetko kada lako padaju. Sigurno će se i u ovom susretu potruditi da naprave iznenađenje. Generalno, treba očekivati meč u kome će odbrane dominirati. Barsa jeste favorit ali može ih Bajern dosta namučiti.

U srijedu se igra derbi kola. Od 18h CSKA dočekuje Efes. Biće to repriza polufinala Evrolige iz prošle sezone. U prvom dijelu sezone gledali smo spektakularan meč u Istanbulu i pobjedu CSKA. Sada se sastaju u momentima kad i jedni i drugi igraju dosta promjenjivo. I jedni i drugi žele da uđu u seriju pobjeda a CSKA ipak djeluje nešto bolje u ovom trenutku. Kompletni su i to je za njih najbitnije i treba očekivati da budu sve bolji a slična priča je i sa Efesom. Što se tiče ovog meča, biće sigurno opet zanimljivo, efikasno i neizvjesno.

Alba dočekuje Uniks od 20h u srijedu. Ovo bi mogla biti jako lijepa utakmica sa dosta dobrih poteza. Uniks ima imperativ pobjede nakon dva poraza prošle sedmice. Neće im biti lako jer Alba svakog pokušava namučiti i oni protiv svakog igraju ono svoje. Uniks je favorit a vidjećemo da li će tu ulogu opravdati.

Kolo zatvara još jedan derbi. Real Madrid od 20:45h dočekuje Olimpijakos. Real i Olimpijakos su nekada ranije igrali i finala Evrolige. Ovaj meč nema takvu važnost ali svakako nije nebitan. Real želi osvetu za prvi dio sezone i želi da ostane u vrhu dok Olimpijakos želi do velike pobjede. Djeluje nekako da ih je korona presjekla kao i prošle sezone i da su doživjeli pad. Sa druge strane, Real se snalazi u svakojakim situacijama i zato je sigurno favorit u ovom susretu.