XS
SM
MD
LG

Šeki najbolji

MRKONjIĆ GRAD - U Mrkonjić Gradu je završen 16. Gradski turnir u malom fudbalu - futsalu, na kojem je učestovala 41 ekipa u seniorskoj, juniorskoj i konkurenciji veterana.

Kod seniora prvo mjesto je osvojila ekipa „Šeki“ iz mrkonjićke mjesne zajednice Graci.

Oni su  u finalnoj utakmici pobjedila je sa 5:3 ekipu „Pikaso“. Bila je to dramatična i utakmica puna preokreta, jer ekipa „Pikasan“ imala prednost od 3:0, a na kraju izgubila meč.

-Čestitam svojoj ekipi na osvojenom prvom mjestu.Da je i ekipa „Pikasa“ osvojila pehar ne bi  bilo nezasluženo. Gubili smo 3:0, ali se nismo predavali i zasluženo smo stigli da pobjede.Turnir je bio na vrhunskom nivovu- kaže kapite ekipe „Šeki“ Ivan Ivanagić.

 Najbolji igrač turnira je Igor Mirković, golman Ognjen Blagojčević, dok je najbolji strijelac Ihran Smajić.

 -Izbubili smo u finalu, mada smo najveći dio utakmice dominirali.Imali smo prednost od 3:0, ali nismo je znali sačuvati i izgubili smo utakmicu.Zadovoljan sam kvalitetom fudbala na turniru i očekujem da će nardne godine na turniru učestovati i ekipe iz Hrvatske i Srbije - kaže najbolji igrač turnira Igor Mirković.

Organizator turnira je opština, uz tehničkiu pomoć Kulturno-sportskog centra „Petar Kočić“ i Kluba malog fudbala „Policajac“.

-Mi smo zadovoljni organizacijom i kvaliteteom utakmica na turniru.Gladaoci, kojih je u finaljoj utakmci bilo više od hiljadu mogli su vidjeti odliačan fudbal . Na turniru je igralo šest reprezentativaca Bosne i Herecegovine i veliki broj igračka koji nastupaju u Premijer ligi -kaže član Organizacionog odbora turnira Borislav Šarić.

 Slično priča i direktor Javne ustanove Kulturno sportski centar „Petar Kočić“ Boro Boškić, koji ističe da je kvalitet fudbala na turniru biuo vrhunski.Što govore i prepune tribine „Arene Nove Banke“.

Turnir je organizovan povodom 4. februara Dana opština i povratka stanovništva na svoja ognjišta, nakon petomjesečnog izbjglišštva.

Zanimljivo je da je na turniru nastupilo dosta poznatih ličnosti iz javanog, političkog, kulturnog, sportskog života...Tako je ekipa „Lude godine“ ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranica osvojila prvo mjesto u konkurenciji veterana.