XS
SM
MD
LG
02.03.2022 Administrator DC

Borac slavio u Tuzli

Fudbaleri Borca slavili su na Tušnju protiv Tuzla Sitija u prvoj utakmici 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine sa 1:0.

Jedan gol mogli su gledaoci na Tušnju i kraj malih ekrana da vide, a on je došao kao posljedica velike greške Ajdina Nukića, koji nije dobro procijenio let lopte i promašio je, a ona je došla do Tonija Jovića koji iz poluvoleja pogađa za 1:0 u 28. minutu utakmice.

Generalno, utakmica na Tušnju nije ponudila mnogo toga, prije svega zbog terena koji je ponovo bio u katastrofalnom stanju. Tuzlaci su definitivno imali bolje prilike, ali realizacija je danas zakazala kod izabranika Husrefa Musemića.

Poslije početnog ispitivanja snaga u uvodnim minutama, domaći imaju kolosalnu šansu u 12. minuti da povedu. Belmin Mešinović je izašao sam ispred Bojana Pavlovića, ali je šutirao preko gola. Borac i nije stvorio neke prevelike šanse na ovoj utakmici, Bakir Brajlović je odbranio ono što je mogao, a kod gola jednostavno nije imao šanse da zaustavi Jovića.

Drugo poluvrijeme bilo je poprilično nervozno, domaći su dosta protestovali i kod sudija, dosta su pričali sa sudijama, ali su istovremeno i promašivali. U tri šanse, jako dobre, našao se Sulejman Krpić, prvo u 67. minuti Bojan Pavlović brani, zatim četiri minute kasnije golman Borca iz rašlji vadi taj pokušaj i izbacuje loptu u korner, a u 82. minuti Krpić iz jako dobre situacije šutira preko gola.

U 87. minuti Borac je imao priliku da riješi sav posao. Panajotis  Moraitis je sa svoje polovine krenuo sam na Bakira Brajlovića, pokušali su ga stići domaći, međutim nisu uspjeli, ali je Bakir Brajlović zaustavio grčkog napadača i sačuvao svoju ekipu. 

U narednom napadu još jedna šansa za Tuzlake. Musić je pustio prednost da se razvije napad, uslijedio je centaršut na Sulejmana Krpića, ali napadač Tuzla Sitija još jednom šutira glavom preko gola.

Ostalo je tako Tuzla Siti- Borac 0:1, pa Banjalučani imaju lijepu prednost pred revanš na Gradskom stadionu.