XS
SM
MD
LG

A sad spektakl

Polufinale plej-ofa Prve lige Crne Gore za odbojkašice moglo bi da bude najzanimljivije do sada. U završnicu doigravanja plasirale su se ekipe koje su pokazale najviše u ligaškom dijelu, ali koje su, isto tako, pokazale da jedna drugoj mogu da naprave puno problema. Zbog toga će u nedjelju 17. aprila u barskoj dvorani “Topolica” biti pravi odbojkaški spektakl, jer se tamo igraju obje prve polufinalne utakmice.

Od 16 časova počinje duel između Luke Bar i Albatrosa. Aktuelni šampion želi da nastavi niz osvajanja pehara u domaćem prvenstvu, ali nema sumnje da Dušanku Petrović i saigračice čeka težak posao protiv ekipe koju su kod kuće savladali rezultatom 3:1, ali u gostima izgubili na isti način.

“Očekuje nas teška, neizvjesna i iscrpljujuća polufinalna serija. Nadam se da ćemo iskoristiti prednost domaćeg terena, ali nam je potrebna naša najbolja igra protiv jako dobre ekipe Albatrosa”, kaže Vladimir Milačić, trener Luke Bar.

Trijumf na svom terenu protiv Luke Bar, sigurno će biti motiv više za odbojkašice Albatrosa da isto pokušaju da ponove u gostima. U svakom slučaju Novljanke imaju kvalitet da polufinale učine veoma interesantnim i neizvjesnim…

“Samim ulaskom u plej-of ispunili smo naš plan sa početka prvenstva. Sigurno će biti teško u polufinalu i ostvariti ulazak u finale samim tim što se susrećemo sa višegodišnjim šampionom, koji će braniti titulu. Bez obzira na nekoliko prvenstvenih poraza, sigurni smo da je Luka Bar u toku ovih dvadeset dana do polufinala uspjela da se uigra i pripremi za predstojeće utakmice i sigurno će maksimalno ozbiljno i odlučno zaigrati na svom terenu. Mi se nadamo da će utakmice biti jake, neizvjesne i veoma zanimljive i da će ulazak u finale odlučiti većim dijelom sportska sreća”, kaže rekla je Branka Obradović, strateg Albatrosa.

Najveći favorit za titulu svakako je Galeb Liko Soho Group, kako zbog činjenice da je osvojio prvo mjesto uoči plej-ofa, tako i zbog nedavno  osvojenog Kupa Crne Gore, kada su izabranice Petra Kokovića u finalu savladale Luku Bar. Galeb će od 19 časova dočekati Akademiju.

“Poslije osvojenog Kupa Crne Gore, koji nam je sedmi u klupskoj istoriji, sigurno je da sa nestpljenjem isčekujemo utakmice plej-ofa. U polufinalu nas očekuje dobro poznata ekipa Akademije, sa kojom smo imali dosta susreta u proteklih dva mjeseca. Pokazali su kvalitet tokom čitave sezone i sigurno je da će tražiti svoju šansu. Motiva nam ne fali i ono što mogu da garantujem je to da ćemo dati sve od sebe da izborimo mjesto u finalu”, kaže trener Galeba Petar Koković.

Ove sezone Galeb i Akademija sastali su se četiri puta, po dva puta u prvenstvu i Kupu, a ekipe su koristile prednost domaćeg terena. Galeb je trijumfovao sa 3:1 prvenstvu i 3:0 u Kupu, dok je Akademija slavila sa 3:0 u šampionatu i 3:2 u Kupu. Te pobjede svakako puno znače na planu samopouzdanja ekipi Akademije, kojoj je ovo prva sezona u eliti.

“Za nas je velika privilegija da već u prvoj prvoligaškoj sezoni budemo učesnici plej-ofa. Svjesni smo da je ekipa Galeba favorit ne samo za prolazak u finale, već i za osvajanje prvenstva. Nakon reprezentativnih obaveza opet smo kompletni, potrudićemo se da uđemo spremni u utakmice. Naše ciljeve za ovu sezonu smo uveliko premašili, a u mečevima sa Galebom očekujem da hrabrom i borbenom igrom za svaki poen pokušamo parirati znatno iskusnijem protivniku kako bismo učinili ovu polufinalnu seriju što zanimljivijom”, ističe Milan Marković, trener Akademije.

Polufinale plej-ofa

Prve utakmice

Nedjelja, 17. april:

Luka Bar – Albatros (16.00h)

Galeb Liko Soho Grpup – Akademija (19.00h)

Druge utakmice

Srijeda, 20. april:

Akademija – Galeb Liko Soho Group (15.00h)

Četvrtak, 21. april:

Albatros – Luka Bar (19.00h)


Rudar 0 : 3 Luka Bar
Budućnost 1 : 3 Jedinstvo
Mediteran Bemaks 3 : 0 Gimnazijalac
Galeb 3 : 0 Albatros
Akademija 3 : 2 Morača
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Galeb 18 16 2 46
2 Luka Bar 18 14 4 41
3 Akademija 18 13 5 35
4 Albatros 17 12 5 34
5 Jedinstvo 16 9 7 26
6 Morača 17 7 10 24
7 Rudar 17 6 11 21
8 Mediteran Bemaks 17 4 13 11
9 Budućnost 18 3 15 12
10 Gimnazijalac 18 3 15 11