XS
SM
MD
LG

Boston je ponizio Netse

Foto: Boston Celtics

Da vam je neko pred start plej ofa rekao kako će jedina serija sa metlom biti ona između Bostona i Bruklina i da Netsi neće jedini upisati pobjedu u plej ofu, vjerovatno bi poslali takvu osobu najbližem psihijatru. Međutim, upravo se to desilo. Super skupa i puna zvijeza ekipa Bruklina, pometena je u četvrtfinalu Istoka.

Prvi meč bio je najbolja šansa za Netse. Vodili su u završnici ali su dozvolili Bostonu da dođe do pobjede. U naredna dva meča jeste vođena borba ali realno rečeno Bruklin nije bio tako blizu da dobije te mečeve.

Četvrti meč počeo je sa dosta nervoze na obje strane a mora se priznati da je i Skot Foster od početka djelovao pogubljeno. U takvoj igri bolje se snašao Boston. Uveli su Seta Karija u probleme sa ličnom greškama a Tejtum i Braun su se lijepo uveli u meč. Potom je sa klupe dobre poteze imao i Derik Vajt pa su Seltiksi imali i dvocifrenu prednost.

Ipak, Netsi su uspjeli dobro završiti prvi period i prići na -4. Ono što je kod njih bilo drugačije u odnosu na prošle mečeve je mala minutaža Dramonda i Durent koji je od starta bio agresivan i dosta je pokušavao.

U drugom periodu igralo se u serijama. netsi su na startu prišli na poen zaostatka. Potom je seriju imao Tejtum pa su se gosti opet odvojili. Netsi su potom ubrzali i u takvom ritmu su se dosta bolje snašli te su ponovo prišli na -1. Taj njihov nalet odbio je Grent Vilijams serijom trojki iz kornera pa je Boston ponovo sa lijepom prednošću otišao na odmor.

Nije Boston popuštao ni u nastavku. Igrali su dobro u odbrani a u napadu su imali dosta raspoloženih igrača. Knjiga u Bruklinu bi se obično svodila na dva slova, odnosno Durenta i Seta Karija. Smart je sjajno razigravao saigrače a posebno inspirativan u trećem periodu bio je Tejtum. Imao je Boston i +15 ali se Bruklin uspio vratiti u završnici trećeg perioda.

U poslednjem periodu, Boston je išao na pogon Smarta i Brauna. Posebno je bilo bitno da se Smart dodao poenterski jer je Tejtum ušao u probleme sa ličnim greškama. Netsi su pokušavali ali sve što su radili djelovalo je tako na silu. Ipak, uspjeli su uvući meč u neizvjesnu završnicu. 

Poogle su im i sudije sa par odluka poput jednog sumnjivog faula u napadu Tejtuma i njegovog šestog faula. Tada je bilo +6 za Boston ali je bilo skoro tri minute do kraja. Netsi su tu ponovo dobili šansu ali nastavili su po svome. Napadi bez ideje koji bi se obično rešavali šutom za tri poena. Pa ipak, uspjeli su prići na minimalan zaostatak. Međutim, u samoj završnici Boston je bio smiren a nakon poena Horforda iz ofanzivnog skoka, bilo je jasno da je kraj.

Ključ serije je u širini. Netsima se sve svodilo na dva ili tri raspoložena igrača a Boston je konstantno imao dosta raspoloženih igrača u oba smjera.

Džejson Tejtum igrao je fenomenalnu seriju a na kraju krajeva, direktno svojim poenoima je riješio prvi meč. Džejlen Braun je u svakom meču pogađao mnogo bitne šuteve u poslednjem periodu. Markus Smart sjajno je dirigovao igrom Boston u oba smjera i igrao je gotovo bez greške. Posebno bitni njegovi poteci bili su u završnicama prvog i četvrtog meča.

Grent Vilijams radio je sjajan posao u odbrani. Pored toga, i napadački je bio raspoložen te je pogađao trojke iz kornera. Al Horford još jednom je pokazao kakav je majstor. Defanzivno je držao čas Bruklinu a napadački je davao doprinos u svakoj izuzev treće utakmice. Napadački doprinos u drugom i trećem meču dao je i Pričard dok je Vajt bio raspoložen u prvom i četvrtom meču.

Ono što je najnevjerovatnije kod ovog Bostona je to da su stvarno loše izgledali do sredine sezone. Mnogi su sa podsmijehom gledali na Udoku i licitiralo se o tome ko će ga naslijediti. Međutim, Ime Udoka je svima zapušio usta. Radio je tiho, marljivo i na kraju mu se isplatilo. Izborio je polufinale i to na tako dominantan način. Njegov Boston ponizio je Netse.

A Netsi sada moraju vidjeti šta i kako dalje. Sa toliko zvvijezda i sa toliko kvalitetnih igrača, prosto nisu smjeli izgledati ovako loše. Sada će morati podvući crtu i vidjeti ko je odgovoran za ovu katastrofu. Činjenica je da nisu zaigrali u punom sastavu ali i bez Simonsa su morali izgledati bolje. Zato ne treba iznenaditi ako Stiv Neš dobije otkaz.

A što se Bostona tiče, oni sada čekaju vjerovatno Bakse. Barem u najavi to će biti spektakularna serija. Šampioni neće lako dati tron ali im neće biti lako sa razgoropađenim Udokinim Bostonom.