XS
SM
MD
LG

Boston zamalo prosuo pobjedu

Foto: Boston

Boston Seltiksi savladali su Majami u sedmom meču finala Istoka sa 100-96 te su tako prošli u veliko finale.

Boston je mnogo bolje izgledao u prvom periodu. Odbrana predvođena Horfordom i Robertom Vilijamsom je bila sjajna. Kad god su bili u prilici, igrali su u tranziciji a problemi za Majami postali su veći kada je Lauri zaradio dva faula. Do kraja prvog perioda Boston je došao do 15 poena prednosti. U drugom periodu Tajler Hiro je pokušao pomoći Majamiju i ušao je u igru.

Hiro nije igrao protekla tri meča a inače je jako bitan igrač pogotovo u sekundarnoj petorci kako poenterski tako i kreativno. Međutim, vidjelo se da ne može mnogo pa je odigrao samo sedam minuta. No bez obzira na sve, Majami je uspio uhvatiti dobar ritam u drugom periodu a razigrao se i Batler. Do kraja poluvremena Majami je prišao na samo šest poena zaostatka a valja reći da su izveli čak 22 bacanja u prvom poluvremenu.

Na početku drugog poluvremena, Majami je u par navrata prišao na -4. Međutim, kroz odbranu i raznovrstan napad, Boston se ponovo odvoio i došao i do 13 poena prednosti. Majami se nije lako predao pa je u završnici trećeg perioda uhvatio dobar ritam i prišao je na -7 pred poslednjih 12 minuta. A sa takvom igrom nastavili su i na startu poslednjeg perioda pa su prišli na -3.

Međutim, nakon tajmauta Udoke, potpuni preokret na terenu. Boston pravi seriju i dolazi do dvocifrene prednosti. Majami se mučio i nije mogao doći do poena. Boston je na neka tri minuta do kraja vodio 98-85. Međutim, tada su krenuli sa veoma jeftinim greškama na oba kraja parketa. Majami je to iskoristio pa je uspio prići trojkom Strusa na samo -2.

Nakon što se odbranio, Majami je imao napad za izjednačenje ili vodstvo. Na 11 sekundi do kraja, Batler je uzeo hrabro trojku preko Horforda ali je nije pogodio. Možda je malo požurio ali on i Adebajo su igrali skoro cijelo vrijeme i pitanje je da li bi imali snage za produžetak. Na drugoj strani Smart je pogodio bacanja i to je bilo to.

Majami nije odigrao dobro sedmi meč ali im nije mnogo falilo. Utisak je da im je falio zdravi Hiro da završe ovu seriju. Sa druge strane, Boston je zasluženo slavio jer je vodio cijelo vrijeme ali su se prerano opustili u završnici. Smart je mogao biti tragičar jer je imao dosta grešaka ali je bacanjima potvrdio pobjedu.

Tejtum je vodio Boston do pobjede sa 26 poena i deset skokova dok je Batler sa 35 poena predvodio Majami.

Seltiksi će za titulu igrati protiv Golden Stejta.