XS
SM
MD
LG

Slavija se vratila na Final four Kupa Republike Srpske

Rukometaši Slavije iz Istočnog Sarajeva savladali su večeras u Istočnom Sarajevu Višegrad 31:22 u četvrtfinalu Kupa Republike Srpske i tako se poslije pet godina vratili na Final four.

Sokolovi su odigrali jako kvalitetan meč, tek na momente je koncentracija opala ekipi Borisa Tešanovića, ali ipak nisu dozvolili da ova utakmica bude neizvjesna. Višegrad ih je savladao na istom ovom mjestu u ligi, ali u Kupu Sokolovi nisu dozvolili da se ponovi tako nešto.

Fantastično je Slavija igrala u odbrani u prvoj polovini prvog dijela, te je zadržala Višegrađane na svega dva pogotka za 15 minuta igre. Ipak, u naredne četiri minute Višegrad postiže isto toliko golova i brzo dolaze do 8:6. Odličan je na golu bio Stefan Trapara, odbranio je i tri sedmerca za utakmicu, i bio je pokretačka snaga Plavih.

Do poluvremena, Slavija konsoliduje ponovo svoje redove i odlazi na pauzu sa +4, 14:10.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Višegrad postiže dva brza gola i dolazi do 14:12. Nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka, nedosuđen sedmerac Slaviji, pa onda oduzetu loptu u kontri zbog navodnog pogrešnog vođenja, pa onda i kompenzacija na drugoj strani u vidu isključenja rasplamsala je bitku na terenu, a to je ipak više pogodovalo Slaviji. 

Šira kluba i svježina vodili su Slaviju na ubjedljivu prednost i na kraju su je znalački i sačuvali za pobjedu.

Najefikasniji kod Slavije bio je Igor Beribaka sa devet pogodaka, a Faris Raonić je postigao sedam. Kod gostiju, Đorđo Racković je postigao šest, a Damjan Pecikoza pet.

RK SLAVIJA - RK VIŠEGRAD 31:22 (14:10)
SRC "Slavija"
Gledalaca: 150
Sudije: Obrenko Miljković i Duško Ristanić
Isključenje: 12 minuta, Višegrad 10 minuta

SLAVIJA: Gajević, Tošić 3, Vuletić 5, M. Kovačević, Simić, B. Kovačević 4, Lazarević, Tuševljka, Tešanović, Lale, Ždrale 1, Beribaka 9, Alibegović 2, Trapara, F. Raonić 7, Herić

VIŠEGRAD: Đ. Racković 6, Đurić, D. Racković, Kuburović 2, Bojović 2, Lakić, Bošković 1, D. Pecikoza 5, V. Pecikoza, L. Racković, Vujić, Aleksić 2