XS
SM
MD
LG

Nenad Lalatović: Došao sam po trofeje (video)

Nenad Lalatović zvanično je ovog popodneva predstavljen kao novi trener fudbalera Borca!

Srpski stručnjak i trener sa najviše pobjeda u istoriji novosadske Vojvodine dogovorio je sarradnju sa crveno-plavima do kraja predstojeće sezone, a iz kluba je, prilikom predstavljanja, istaknuto da je Lalatovićev dolazak bio želja i ranije.

– Unazad tri godine smo u kontaktu sa Nenadom Lalatovićem i kada smo prvi put pričali, obećao nam je da će jednog dana biti trener Borca. Njegov dolazak je dokaz da ozbiljno radimo i tako ćemo i da nastavimo, a ambicije su svakako vezane za borbu za trofeje i što bolji rezultat na evropskoj sceni. Svakako da rezulati ne dolaze preko noći, ali će Nenad Lalatović imati maksimalnu podršku i sve uslove za rad – rekao je potpredsjednik kluba iz Platonove ulice Bogoljub Zeljković.

Nenad Lalatović istakao je, pred ”sedmom silom”, da mu se ispunila želja da se okuša u m:tel Premijer ligi BiH.

– Zahvalio bih se ljudima iz kluba na povjeerenju, uslove saradnje smo dogovorili za pet minuta. Tražio sam iste uslove kao što sam imao u Srbiji, nisam dizao cijenu, želio sam da radim u Banjaluci i Republici Srpskoj. Imam energiju i znanje, volim ovaj posao, a shvatio sam da je ovo veoma kvalitetna liga u kojoj svako svakoga može da pobijedi, da se ne dešavaju situacije kao u Srbiji gdje Crvena zvezda i Partizan osvoje po 100 bodova. Volim da pobjeđujem, da ukazujem poštovanje, ali i da se odbranim kada me neko dira – poručio je novi trener Borca prilikom dannašnjeg predstavljanja.

Kako ističe, cilj je osvajanje bar jednog od dva trofeja na nivou BiH.

– Ovdje sam i došao zbog toga! Potrebno je da se dovede par igrača, treba nam ”svježa krv” za borbu na tri fronta. Potrebna su nam pojačanja u odbrani, sredini terena, ali i na krilnim pozicijama. Neće biti nimalo lako, ali sam spreman i nadam se da ću imati uspjeha na tom putu – rekao je Lalatović.

Imao je određene želje za jačanje igračkog kadra. Jedna od njih je ispunjena – u Borac je stigao desni bek Nikola Andrić, sa kkojim je sarađivao u protekloj polusezoni u kragujevačkom Radničkom 1923, ali i tokom svog drugog trenerskog mandata u Vojvodini, kada je sa Novosađanima podigao trofej u Kupu Srbije.

 

Ненад Лалатовић: Дошао сам да освојим трофеј❗️

Posted by FK BORAC Banja Luka on Friday, June 10, 2022

– Doveli smo Nikolu, ali sigurno je da tu ima još mnogo imena koja mogu da nas pojačaju kako bi Borac imao zapaženiju ulogu nego što je to bio slučaj u sezoni iza nas. Želio sam krilnog napadača Miljana Vukadinovića iz Vojvodine, ali želi u Saudijsku Arabiju. Želio sam na poziciji krila i Sašu Jovanovića, ali je potpisao za TSC, dok je štoper Nikola Vujadinović otišao u Čukarički. Sa Zvezdanom Terzićem sam pričao o štoperu Ibrahimu Mustafi, međutim ići će na pripreme sa Crvenom zvezdom pa ćemo onda tek znati da li će ostati među crveno-bijelima, ponovo ići na pozajmicu u Novi Pazar ili ćemo moći da ga dovedemo. Klub, takođe, pregovara i sa Goranom Zakarićem, kojeg poznajem i cijenim kao igrača. Volio bih da se vrati i bio bi veliko pojačanje za nas – naveo je Lalatović.

Govorio je strateg našeg tima i o planu priprema za sezonu pred nama.

– U Banjaluci ćemo trenirati do 18. juna, od sutra dva puta dnevno. Zakazali smo četiri prijateljske utakmice do 30. juna, do povratka sa drugog dijela priprema u Sloveniji. 20. juna igramo sa Vojvodinom, 23. juna sa Celjem, dok je 26. juna protivnik Gorica. Posljednji protivnik, 29. juna, trebalo bi da bude Rijeka. Potom slijedi povratak za Banjaluku, a onda nas 7. jula čeka prva utakmica u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu – naveo je Lalatović.

(borac-sport, foto: MONDO/Goran Arbutina)


Široki Brijeg 3 : 3 Radnik
Sloboda 1 : 1 Željezničar
Velež 3 : 0 Sarajevo
Posušje 3 : 0 Borac
Leotar 0 : 0 Tuzla City
Rudar Prijedor 0 : 2 Zrinjski
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 33 26 6 1 84
2 Tuzla City 33 15 12 6 57
3 Borac 33 13 15 5 54
4 Sarajevo 33 13 7 13 46
5 Velež (-3) 33 13 8 12 44
6 Željezničar 33 9 16 8 43
7 Široki Brijeg 33 8 15 10 39
8 Posušje 33 8 13 12 37
9 Leotar 33 9 7 17 34
10 Sloboda 33 7 12 14 33
11 Radnik 33 5 12 16 27
12 Rudar Prijedor 33 5 11 17 26