XS
SM
MD
LG

Pojačati vezu uprava igrači

Nakon ispadanja iz Premijer lige BiH u Rudar Prijedoru je izvršen remont na svim poljima, od stručnog i igračkog kadra, do organizacionih struktura. Vodeći ljudi “žuto-plavih” predvođeni predsednikom Stankom Vujkovićem žele da stvore respektabilan kolektiv koji će da bude u vrhu fudbala Republike Srpske, ali i da pokuša da se vrati u elitno takmičenje na nivou “Dejtonske zemlje”.

I cilju unapređenja komunikacije između takmičarskog i organizacionog sektora u klubu Upravni odbor Rudar Prijedora imenovao je tročlanu komisiju koja je zadužena da obavlja ulogu “mosta” između prvog tima i članova uprave. Predsednik tog tela nazvanog Komisija za sportska pitanja je bivši prvotimac i trofejni igrač Stojan Stole Janjetović, a članovi su još bivši igrači Zoran Vranješ i Siniša Miljatović.

-Naš zadatak je da budemo spona između prvog tima i Upravnog odbora i nastojaćemo da doprinesemo što kvalitetnijem radu i organizaciji Rudar Prijedora u narednom periodu, te ostvarenju postavljenih amnicija, kako u organizacionom, tako i takmičarskom delu – počeo je priču Stojan Janjetović, predsednik novoimenovanog klupskog tela.

Prijedorčane je u pauzi između dve sezone napustilo čak 18 fudbalera što ne bi mogli d apodnesu ni mnogo bogatiji ni organizovaniji klubovi, ali optimizam ne napušta nikog na Gradskom stadionu u ulici Majora Milana Tepića…

-Prevashodni cilj je da se klub osloni na vlastite snage, nastupićemo u novom prvenstvu Republike Srpske sa podmlađenim sastavom, a deficitarne pozicije ćemo popunjavati sa igračima iz naše regije ili samo u prekoj potrebni sa strane Neke greške koje su pravljene u prošlosti ne smeju da se ponavljaju jer kasnije postaju vreme opterećenja za klub. Trenutno je prioritet da angažujemo jednog kvalitetnog štopera i klasičnog gol igrača. Neće doći niko ko ne vredi i ne može da zadovolji ukuse stručnog štaba i klupskih ambicija – dodao je Janjetović.

On veruje da će, uprkos svim nastalim problemima i nekim neočekivanim stvarima, ponovo Rudar Prijedor biti na nivou svog imena, renomea i ugleda…

-Posle deset dana priprema odigrali smo u Krupi na Vrbasu i prvu prijateljsku utakmicu sa osvajačem duple krune u Republici Srpskoj prošle sezone Pobeda nam je izmakla u sudijskoj nadoknadi, ali je ovaj naš podmlađeni sastav pokazao da ima određeni potencijal i da možemo da računamo na ove igrače u budućnosti. Naravno, potrebno im je iskustvo, kontinuitet igara u seniorskoj postavi, nadam se doći će sve to na svoje. Nismo loše delovali u kanjonu Vrbasa i ta utakmica u kojoj je rezultat bio 2:2 dala nam je optimizam i vetar u leđa. Ovim putem želim da pohvalim izuzetan profesionalni odnos igrača prema utakmici, ali i treninzima – jasan je Janjetović, koji je pre nekoliko godina bio i sportski direktor Rudar Prijedora.

 

Na pitanje ko će Rudar Prijedoru biti najveći konkurenti u borbi za plasman u vrh Prve lige Republike Srpske Stojan Janjetović je odgovorio:

-Proširena liga na 18 klubova viće zanimljiva i te kako uzbudljiva. Biće više kola. Duže će da traje, teže će biti doći do colja. Po meni glavni konkurenti za najviši plasman i titulu su Zvijezda-09 iz Etno sela Stanišići, Sloboda iz Novog Grada, prošlogodišnji šampion Krupa. Bijeljinski Radnik je u krizi i treba sačekati i videti da li će se konsolidovati. Po meni iz drugog plana u trku mogu da se uključe Laktaši i Kozara iz Gradiške.

Što se tiče takmičarskih ambicija u sezoni 2022/23. koja počinje 6. avgusta Prijedorčani imaju uvek najviše ambicije.

-Na to nas obavezuje istorija i ime Rudar Prijedora. Nastojaćemo da iz ove ekipe, koja će da bude ojačana, izvučemo maksimum, a za šta će to da bude dovoljno videćemo. Cilj je ekspresan povratak kluba u Premijer ligu BiH, ali nećemo nametati breme igračima i stručnom štabu. Igraćemo od kola do kola. Želja svih je Rudar Prijedor u eliti Tu mu je, po svemu, i mesto. Prijedor zaslužuje premijerligaša – završio je na kraju Stojan Janjetović, predvodnik tročlane klupske komisije zadužene za sportska pitanja.

Ostali fotosi:
 


Široki Brijeg 3 : 3 Radnik
Sloboda 1 : 1 Željezničar
Velež 3 : 0 Sarajevo
Posušje 3 : 0 Borac
Leotar 0 : 0 Tuzla City
Rudar Prijedor 0 : 2 Zrinjski
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 33 26 6 1 84
2 Tuzla City 33 15 12 6 57
3 Borac 33 13 15 5 54
4 Sarajevo 33 13 7 13 46
5 Velež (-3) 33 13 8 12 44
6 Željezničar 33 9 16 8 43
7 Široki Brijeg 33 8 15 10 39
8 Posušje 33 8 13 12 37
9 Leotar 33 9 7 17 34
10 Sloboda 33 7 12 14 33
11 Radnik 33 5 12 16 27
12 Rudar Prijedor 33 5 11 17 26