XS
SM
MD
LG

Rudar kreće sa svojom djecom

Zoran Bujić

Zoran Bujić, koji je ovog leza nasledio Srđana Marjanovića na poziciji šefa stručnog štaba Rudar Prijedora prozivkom trenutnog i znatno podmlađenog igračkog kadra dao je znak za početak priprema za predstojeću sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske koja počinje 6. avgusta. Pred “žuto-plavima” je formiranje tima koji će biti konkurentan za sam vrh tabele, a “rudari” sa Sane imaju i trofejne ambicije.

-Pred nama je vrlo težak period, ali spremni smo da zasučemo rukave, da radimo i stvaramo ekipu. Obećavati nećemo puno. Drugi put sam na klupi Rudar Prijedora i zadovoljan sam zbog poverenjea uprave. Moje ambicije su bile da se vratim na ovo mesto, ranije sam sa klubom imao uspeha, da li ću ga ponoviti vreme će pokazati. Nadam se da hoću. Otišlo je 20 igrača, to je teško nadoknaditi, daću sve od sebe, jer grad Prijedor zaslužuje više i bolje od onoga što smo gledali prošle godine i u poslednjem periodu – rekao je Zoran Bujić, trener Rudar Prijedora.

Bez obzira na komplikovanost ukupne situacije strateg Prijedorčana je, ipak, optimista:

-FK Rudar Prijedor ima tradiciju i zato naše ambicije moraju da budu najviše, a to je prvo mesto. U ovom trenutku to ne može da bude realnio s obzirom na veliki odlazak igrača. Međutim, to nije alibi i mislim da ćemo nešto napraviti. Uprava nam je dala garancije da će sve da funkcioniše kada su u pitanju finansije, a to je bio jedan od problema prošle sezone i razlog zbog kojeg se ispalo iz Premijer lige BiH. Borićemo se za svaki bod i za svaku pobedu. Od novih igrača, trenutno, niko nije potpisao ugovor sa Rudar Prijedorom.

Ni kapiten ekipe Nemanja Pekija nije obećao puno, ali ima velika očekivanja od naredne sezone:

-Došlo je do velike promene u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu. Danas su tu mladi momci koji su ponikli iz naših juniora, mlađih kategorija. Sigurno da među njima ima kvaliteta, a oni su to dokazali tokom juniorskog prvenstva. Čeka nas zanimljiva sezona, pripreme će da budu teške, a mi fudbaleri treba da se naviknemo na rad novog trenera Bujića. Sarađivao sam s njim već i znam da nas čekaju profesionalizam i žestok rad. Trebaće nam velika podrška, a nadam se da ćemo je svi zajedno imati s tribina.

U Upravi kluba nadaju se ekspresnom povratku u Premijer ligu BiH.

-Uprava će ispuniti ono što se traži od nje. Kada je reč o terenu, logostici… Uprava će podržati stručni štab i ekipu i dati sve od sebe kako bi osvojili Kup Republike Srpske i obezbedili povratak u Premijer ligu BiH – rekao je Ognjen Hrnjak, član Upravnog odbora FK Rudar Prijedor.

Posle jednočasovnog sastanka sa šefom stručnog štaba Zoranom Bujićem prvo trening su odradila 23 igrača i to: Aleksa Trninić, Sinan Čehić, Mile Kovačević, Faver, Asprilja,  Milorad Bilbija, Nikola Marmat, Dragoslav Jovičić, Omar Karagić, Harun Alibegović, Teodor Dobrijević, Mihajlo Kralj, Vladimir Jolović, Ensar Hamzić, Marko Mršić, Adem Suljić, Stefan Radaković, Nemanja Pekija, Nemanja Marić, Mario Sajak, Danilo Marmat, Dragan Bilbija i Ajdin Redžić.


Široki Brijeg 3 : 3 Radnik
Sloboda 1 : 1 Željezničar
Velež 3 : 0 Sarajevo
Posušje 3 : 0 Borac
Leotar 0 : 0 Tuzla City
Rudar Prijedor 0 : 2 Zrinjski
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 33 26 6 1 84
2 Tuzla City 33 15 12 6 57
3 Borac 33 13 15 5 54
4 Sarajevo 33 13 7 13 46
5 Velež (-3) 33 13 8 12 44
6 Željezničar 33 9 16 8 43
7 Široki Brijeg 33 8 15 10 39
8 Posušje 33 8 13 12 37
9 Leotar 33 9 7 17 34
10 Sloboda 33 7 12 14 33
11 Radnik 33 5 12 16 27
12 Rudar Prijedor 33 5 11 17 26