XS
SM
MD
LG

Božićni turnir Istočno Novo Sarajevo 2022: Večeras uzbuđenja u grupi B

Drugi dan na Božićnom turniru Istočno Novo Sarajevo 2022 rezervisan je za ubuđenja u grupi B gdje se nalaze Galerija Vizantija, Caffe Cappuccino, Fiesta D.O.O i Futsal klub Glasinac.

Galeriju Vizantiju ne treba posebno predstavljati. Ekipa koja je sedam puta osvajala prethodni Božićni turnir i koja je u želji da ispoštuje pokretanje jedne nove tradicije ponovo došla na turnir. Za Galeriju Vizantije nastupaće veterani Slavije, a najave su da bi mogli biti potpomognuti futsal majstorima Predragom Rajićem i Slobodanom Rajčevićem, koji su sa njima ranije osvajali ovaj turnir.

Caffe Cappuccino dolazi na turnirom sa željom da pomrsi račune mnogima. Najave su da za Cappuccino na ovom turniru igraju futsaleri iz Doboja, pa vidjećemo u kakvom će se konkretno sastavu pojaviti. Sama činjenica da se radi o premijerligašu Bosne i Hercegovine dovoljno govori.

Fiesta D.O.O je spoj lokalnih futsalera/fudbalera i pomoći reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Danel Blažić, Dragan Ikonić, Jovan i Bojan Kovačević, Vladan Minić, Miljan Dragičević biće pojačani golmanom Sutjeske iz Foče i Futsal kluba Glasinac, Milošem Pajevićem, ali i prekaljenim Kristijanom Pantićem, reprezentativcem Bosne i Hercegovine, a plan je da veliko pojačanje bude i Sabahudin Petak, još jedan reprezentativac BiH, član Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

Na poziciji B4 Futsal klub Glasinac. Drugoligaš Republike Srpske redovan je učesnik svih turnira u regiji. Na okupu su, znaju igrati turnire, ali kod Glasinca uvijek sve zavisi od toga ko može doći da odigra utakmice. 

Izjednačena grupa, kvalitetne ekipe, dovoljan poziv da danas od 17 sati budete u dvorani na Trgu Srbija.