XS
SM
MD
LG

Partizan gost Višegrađana

Veterani Fudbalskog kluba Partizan, na čelu sa Goranom Kadenićem i kapitenom Darkom Tešovićem, imala je tu čast da nastupi na svečanom otvaranje „27. Božićnog turnir u malom fudbalu – Višegrad”, u prelepoj „Sportskoj dvorani Višegrad” pred oko 500 gledalaca.

Ekipi se pridružio i naš nekadašnji prvotimac, Igor Joksimović kome nije bilo teško da iz svog rodnog Trebinja dođe na druženje sa svojim nekadašnjim saigračima.

Svečano otvaranje su prisustvom uveličali gradonačelnik grada Višegrada Mladen Đurević, koji je nakon prelepog kulturno-umetničkog programa svečano dao znak za početak turnira koji traje do 5.januara 2023.godine.

Naša ekipa u sastavu Antić, Joksimović, Kadenić, Marinković, Milačić, Milovanović, Radojičić, Ristovski, Savić Tešović i Žunjić odigrala je meč za infarkt protiv ekipe FK Drina HE u kojem je nakon izgubljenog prvog poluvremena izuzetnim angažovanjem Darka Tešovića i Aleksandra Ristovskog uspela da preokrene rezultat i u poslednjoj sekundi postigla gol za pobedu od 4:3.

Strelci za FK Partizan su bili Tešović (2 gola), Žunjić i Radojičić, a domaći tim su činili Furtula, Kečina, Milošević, Tomić, Pavlović, Šijaković, Milović, M. Vidaković, Moljević, I. Vidaković, Mirković, Tešević, I. Marković i Stikić, kao i strelci M. Marković, Bogdanović i Vasić.

Sam boravak naših veterana u izuzetno svečanoj atmosferi obeležio je i susret u prostorijama opštine Višegrada, organizovan od strane gradonačelnika i njegovih saradnika, i tom prilikom su razmenjeni prigodni pokloni povodom ove svečane manifestacije.

Turistička organizacija grada Višegrada nam je omogućila izuzetno detaljno razgledanje Andrićgrada i istorijskih artefakata koji ovaj grad trajno postaviše na mapu svetske baštine.

U sklopu boravka naše delegacije, član komisije za klubove prijatelja i navijača FK Partizan, Maja Krstajić je obavila preliminarne razgovore oko organizovanja fudbalskog kampa u Višegradu, osnivanja kluba prijatelja i navijača FK Partizan, podele novih članskih karata, organizovanja dolaska dece na „Dečiju tribinu”, kao i o drugim mogućim oblicima saradnje između FK Partizan i Sportskog saveza grada Višegrada.

Organizator turnira i domaćin našeg boravka Jadranko Janjić u Višegradu je na kraju našeg boravka organizovao svečanu večeru i tom prilikom je od Gorana Kadenića, a ispred FK Partizan direktoru ZP „Hidroelektrane na Drini” a.d. Višegrad, Nedeljku Perišiću uručio dres sa njegovim prezimenom.