XS
SM
MD
LG

Gospodin u fudbalu

Poznato je da je za uspijeh u svakom poslu,pored znanja i sposobnosti neophodan i kontinuitet.Svjedoci smo da se u našem fudbalu igrači, treneri i uprave u klubovima mijenjaju na traci.Nema se strpljenja za bilo kakav proces i vjerovatno smo zato tu gdje jesmo.

Slobodan Đorđić Cojo je rijedak primjer fudbalskog radnika koji dužnost sekretara Fudbalskog kluba Radnik iz Bijeljine obavlja tačno 20 godina.Popularni Cojo je bio tu i kada se igrala Evropa i kada je klub bio pred gašenjem, i kada su postizani istorijski uspijesi a i kada se dugovalo 7-8 plata.Često je gasio požar, podmetao svoja leđa, držao klub na nogama dok ne dođu neki bolji dani.

Da je majstor svoga posla pokazao je kada su organizovane evropske utakmice koje je Radnik igrao protiv bugarskog Beroa i slovačkog Spartaka na Gradskom stadionu u Banja Luci.Sve je bilo kao pod konac.Postoji anegdota iz Slovačke da se na zvaničnoj večeri noć uoči utakmice protiv Spartaka u Trnavi pojavila delegacija domaćina od tridesetak ljudi koji su radili na organizaciji meča dok je sa strane bijeljinskog kluba bilo samo troje.Samo jedan pokazatelj koliki je bio poduhvat organizovati te utakmice.

Slobodan Đorđić je sa Radnikom osvojio dvije titule prvaka RS, sedam bio pobjednik Kupa RS i jednom osvajač Kupa BiH.Dva puta je sa svojim klubom učestvovao u kvalifikacijama za Ligu Evrope što je najveći uspijeh kluba u istoriji. 2021.godine Fudbalski savez Republike Srpske proglasio ga je najboljim fudbalskim radnikom.Misljenje svih,potpuno zasluženo.

Pored tih uspijeha uvijek je plijenio igospodskim manirima i  korektnom ponašanju prema kolegama ali i prema ostalim klubovima. Poželimo ovom fudbalskom zaljubljeniku da se sa svojim Radnikom još jednom plasira u Premijer ligu u narednom periodu i prebrodi najveću krizu u kojoj je semberski klub bio ljetos.

20 godina-jubilej za ponos!!!