XS
SM
MD
LG

Božićni turnir Istočno Novo Sarajevo: Četvrtfinalni dan, kreću i veterani

Godra traži polufinale/ Foto VASKE

Božićni turnir u Istočnom Novom Sarajevu kreće večeras nakon kraće pauze zbog praznika i nastavlja se prvom četvrtfinalnom večeri.

Što se tiče četvrtfinala seniorskog tunira, prvu utakmicu igraju ekipe Godra i Metro Pub. Ekipa Godra je odradila posao prema očekivanjima, izašli su maksimalni iz grupe, potom bez većih poteškoća savladali i Građevinac iz Istočnog Sarajeva. Sada im slijedi utakmica protiv Metro Puba, koji je i najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela turnira. Prošli su nezgodnu grupu, a onda su u osmini finala izbacili i favorizovanu ekipu Fieste d.o.o. Pokazali su momci koji praktično igraju na domaćem terenu, jer je Metro Pub smješten u samoj dvorani, da za njih nema izgubljene utakmice. Idu jako, imaju kvalitet i imali su brilijantnog golmana Miloša Gengu. Upravo to bi mogao i da bude najveći problem Metro Puba jer je Gengo morao da se vrati na brod i ne može pomoći ekipi u nastavku turnira. Vidjećemo šta je dvojac sa klupe Metro Puba Tuševljak- Kulina smislio za četvrtfinale i kako će nadomjestiti njegov odlazak. Godra i u ovu utakmicu ulazi kao favorit, ali to moraju potvrditi na papiru.

Drugi četvrtfinalni par je još jači, Liten na Caffe Izlog-Sky. Liten je iskoristio nekompletnost E-Sporta i izbacio jednog od favorita, te zaradio simpatije publike zbog svoje kvalitetne igre, Bašović, Šarić, Hota, Karić, Habibija znaju kako se igraju turniri, ali pred sobom večeras imaju jako težak posao. Caffe Izlog-Sky za kojeg nastupaju futsaleri iz Srbije, uz Đorđa Ćehu slove za favorite. Da li će tu ulogu i opravdati, ostaje da se vidi.

Večeras kreće i mini turnir veterana na kojem nastupaju OFK Kasindo, Treće poluvrijeme iz Sarajeva, FK Slavija i FK Famos iz Vojkovića.

U polufinalnim duelima sastaju se OFK Kasindo i Treće poluvrijeme, te Slavija i Famos. 

Raspored (10.01.2023.)

18.00 OFK Kasindo - Treće poluvrijeme
19.00 Godra - Metro Pub
20.00 FK Slavija - FK Famos
21.00 Liten - Caffe Izlog-Sky