XS
SM
MD
LG

Mladi Nikola Jojič obeležio jesen i najavljuje na proleće još više domete

Nikola Jojič - foto: lična arhiva

Približava se dan polaska ekspedicije Mladosti iz Lučana u Antaliju na dvonedeljne pripreme. Mesto u avionu naće se za 30 igrača (četiri golmana), među njima biće najnovije pojačanje mladi strelac Stefan Stanisavljević, dojučerašnji igrač GFK Jagodine. Jesenas je kao pvi srelac Srpske lige, Istok, postigao 16 golova i imao pet uspešnih dodavanja. Pored Stanisavljevića, plavi dres obukli su Stefan Živković, Aleksandar Varjačić, Miroslav Maričić, Nenad Adamović, Nemanja Tomić. Pred polazak priključio se povratnik iz Uzbegistana Stanojević i golman Luka Savić. Pre nove godine klub su napustili David Dunđerski, Filip Babić i Đorđe Gordić (pozajmica Mančester sitija). Za tri nedelje rada odigrali dve kontrolne utakmice sa Kolubarom (2:1) i Radničkim 1923 (1:1). Svako od igrača dobio je minute, a novajlije su bile u prilici da se upoznaju sa novim sistemom rada.

Zna se odavno da Mladost ima jednu od najboljih škola u ovom delu Srbije. Kadeti i omladinci stalni su članovi Kvalitetne lige Srbije. Zahvaljujući dobroj skaut službi najveći talenti iz zapadne Srbije preselili su se u Lučane i dolazak većine pokazao se kao pun pogodak. Posle Gordića koji je ostvario milionski transfer izražen u evrima, u prvi plan je izbio krilni napadač Nikola Jojić. Momak iz Čačka, rođen 2003. godine rano je gurnut u vatru, sa 18 godina i šansu je iskoristio kod tadašnjeg trenera Ivana Stefanovića. Posebno je blistao jesenas sa četiri gola i osam asistencija. Već se nameće kao lider nove Mladosti.

- Smatram da mogu bolje, ali za sada je dobro. Podmladili smo ekipu i u takvoj sredini nije bilo teško uklopiti se. Tu su Vesnić i Samčović, igramo sa tri bonusa, i rezultati su vidljivi. Stariji igrači nam daju vetr u leđa, uvek su tu da daju savet, pohvale, ali upute konstruktivnu kritiku - kaže i u osvrtu na jesenje izdanje ističe: - Na početku sezone nisam verovao da će ići ovim tempom. Nešto slabije sam krenuo, ali kako je odmicala sezona bilo je sve bolje. Protiv Napretka slavili smo sa 3:1, i našao se u timu kola. Imao sam mali period krize, grejao klupu, i zahvaljujući samopouzdanju sve je krenulo u dobrom smeru.

Raduje ga transfer Gordića sa kojim je tri godine u Lučanima, bili su cimeri i stalno su u kontaktu. Svako od nas, veli, sanja o velikom klubu, a Gordićev primer pokazuje da su snovi dostižni. Jojić je “krivac” za stoti gol Bojovića u Mozzartbet Super ligi Srbije. Najpre penal nije iskoristio posle prekršaja nad mladom nadom Lučanaca, da bi nešto kasnije asistirao prvom strlcu za ljubilarni stoti pogodak.