XS
SM
MD
LG

Partizan po starom - poraz u Humskoj

Foto:I. Veselinov / Sportski žurnal

Hladan tuš za Grobare u Humskoj! Partizan je u revanš meču šesnaestine finala Lige konferencija izgubio sa 3:1 od Šerifa i tako je neočekivano završio svoju osvoseznsku evropsku priču. Crno-beli su u prvom meču u Moldaviji slavili sa 1:0, ali to nije bilo dovoljno.

Pred nešto više od 10.000 gledalaca, crno-beli su sjajno počeli i poveli golom Kvinsija Meniga u 13. minutu.

U 22. minutu je usledio šok za navijače Partizana - iz VAR penala Sedrik Badolo je pogodio za 1:1 (gosti su dobili jedanaesterac posle nestvarne reakcije Siniše Saničanina koji je igrao rukom u kaznenom prostoru), da bi potpuni preokret i veliku pobedu gostima doneo sa dva pogotka Muhamed Diop u 45+1. i 47. minutu.

Srbija je sada bez predstavnika na evropskoj sceni, a navijači Partizana su na kraju, kao i pre meča poslali istu poruku:”Uprava napolje”.

Partizana Gordan Petrić imao je puno problema oko sastava zbog suspenzija (Vujačić), povreda (Andrade) i bolesti (Natho), pa se zbog toga odlučio za sledećih 11: Popović, Filipović, Marković, Saničanin, Urošević, Belić, Fejsa, Dijabate, Pantić, Menig, Rikardo.

Strateg Šerifa Roberto Bordin odlučio se za sasatav: Koval, Zohouri, Kiki, Radeljić, Kpozo, Badalo, Kjabu, Diop, Atiemven, Tapsoba, Akanbi.