XS
SM
MD
LG

Jokić: Pale zaslužuju da imaju prvoligaša

Jahorina želi stabilnost u prvoj ligi/ KK Jahorina Pale

Košarkaši paljanske Jahorine plasirali su se po prvi put u Prvu ligu Republike Srpske u košarci. U mini ligi za ulazak u Prvu ligu Paljani su osvojili drugo mjesto, iza gradiškog Stars Basketa, i to je bilo dovoljno za plasman u prvoligaško društvo.

Trener Paljana, Srđan Jokić, govori za SportDC o uspjehu Paljana u ovoj sezoni, te planovima za dalje.

- Što se tiče protekle sezone, može se reći da smo zadovoljni učinkom. Cilj je bio ulazak u Prvu ligu Republike Srpske ,što je i ostvareno. Možda smo mogli bolje u posljednjoj utakmici koju smo odigrali i koja je odlučivala o prvom mjestu u mini ligi, ali s obzirom na to da smo na taj meč otišli bez pet standardnih prvotimaca poraz je donekle i razumljiv, kaže nam Srđan Jokić na početku razgovora.

Iako su Paljani od samog starta sezone imali iskusnu i kvalitetnu ekipu za taj rang takmičenja, dolazak na zimu trojca Sokoca koji je istupio iz Prve lige u tom trenutku značio je potvrdu visokih ambicija.

- Ekipa koja je sastavljena na početku ove sezone je praktično ekipa od prošle sezone, pojačana Savom Macanom koji je došao iz Slavije. U tom sastavu mi smo imali četri iskusna igrača, Gordića, Pavlovića, Šurbata i Baričanina. Ono što nam je od početka falilo je visoki igrač i zato smo na polusezoni doveli Kovača koji je došao iz Sokoca. Sa njim zajedno dolaze Pečenica i Đerić.  Dolazak pojačanja nam je donio dužu klupu i veći broj kvalitetnih i iskusnih igrača koji su nam bili potrebni za mini ligu. 

Ljeto će poslužiti Jahorini da ase poslože još neke stvari u klubu i da se ekipa organizaciono pripremi za viši rang takmičenja.

- Što se tiče organizacije kluba , još uvjek popunjavamo sve funkcije u klubu. Zadovoljni smo organizacijom , ali ulazak u viši rang takmičenja zahtjeva i bolju organizovanost i funkcionalnost kluba, tako da ćemo u narednom periodu raditi na tom segmetu kako bi spremni dočekali početak nove sezone. Klub je trenutno stabilan što se tiče finansija. 

Radi se i na dovođenju novih igrača kako bi se u tim unijela svježa krv. Za sada, ambicija u prvoj sezoni je samo ostati u ligi, ali ambicije se mogu mijenjati, toga su svjesni i u Jahorini.

- Ambicije su ostanak u ligi i pokušaj da se vrati nekoliko mladih igrača koji igraju u A1 ligi. Vidjećemo u kom pravcu će teći prvi dio sezone tako da možda ambicije i porastu. Ali otom-potom, za početak da uigramo dobro ekipu i da vratimo publiku na tribine Pekija.

Posljednja učešća paljanskih ekipa u Prvoj ligi nisu bila blistava, ali je Pale kroz košarkašku istoriju imalo kvalitetnih izdanja u Prvoj ligi Republike Srpske. Nadaju se u Jahorini da oni mogu vratiti stabilnost paljanskoj košarci u narednom periodu.

- Pale su godinama imale prvoligaša, a u par sezona i dva prvoligaša. Mislim da Pale zaslužuju da imaju prvoligaša,  Paljani vole košarku što dokazuje i turnir u uličnom basketu koji ima tradiciju od 20 godina i jedan je od boljih turnira u čitavoj BiH ako ne i najbolji. Nadam se da će kako Opština tako i privatni sektor Pala stati iz nas i pomoći nam da za početak budemo stabilan prvoligaš , a kasnije možda i premijerligaš.


Stars Basket 69 : 54 Jahorina
Bratunac 86 : 75 Budućnost Fabrika 2
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Stars Basket 6 5 1 11
2 Jahorina 6 4 2 10
3 Budućnost Fabrika 2 6 2 4 8
4 Bratunac 6 1 5 7