XS
SM
MD
LG

Istorijski trofej u vitrinama Borca

Juniori banjalučkog Borca osvajači su premijernog Omladinskog Kupa Republike Srpske jer su u finalom susretu, u fer i korektnoj borbi, bez žutih kartona, na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Banjaluci pobedili vršnjake iz dobojske Sloge Meridian zasluženim i visokim rezultatom 3:0 (1:0).

Finalni susret počeli su nešto bolje, i otvorenije, gosti koji su kreirali nekoliko dobrih prilika, ali se u zavšnici napada nisu baš najbolje snašli. Nakon tog boljeg ulaska u utakmicu Borac je počeo da igra svoju igru i u 20. minutu ona je kapitalizovana vođstvom. Nakon jednog “skraćenog” kornera sa desne strane lopta je preletela prvi bedem defanzivaca iz Doboja, a glavom ju je dočekao Nemanja Stjepanović koji je nebeski skočio i pogodio desni ugao golmana Ajdina Žilića.

Nakon stečenog vođstva banjalučki crveno-plavi nastavili su da napadaju sa željom da stignu i do drugog pogotka, Sloga Meridian je pretila iz kontranapada, ali do kraka prvog dela igre rezultat se nije menjao.

Na početku nastavka Banjalučani su postigli drugi gol, udvostručili prednost i najavili konačno slavlje i osvajanje pobedničkog pehara. Nakon ubacivanja sa leve strane Sergeja Damjanića, na drugoj stativi loptu je prihvatio Petar Samardžija, vratio je pred gol, a Bojan Makarić je sa pet metara zakucao loptu pod prečku nogom – 2:0.

Shvatajući da nemaju više šta da izgube Dobojlije su krenule na sve ili ništa, zaigrale ofanzivnije i u nekoliko navrata golman Banjalučana Vuk Nikolić je spašavao situaciju i odličnim intervencijama zaštitio svoju mrežu, ali i to da se gosti rezultatski vrate u utakmicu.

Kada se očekivao kraj utakmice rezervista Filip Sarić je u 89. minutu prihvatio jednu loptu upućenu sa boka i majstorskim šutem sa 16 metara, poluvolejom “pocepao” je “malu mrežu” uz desnu stativu rezervnosg golmana Sloge Meridian Amira Avdakovića – 3:0.

Svečanost dodele medalja službenim licima, te igračima klubova finalista i pobednički pehar prekinulo je snažno nevreme koje je juče nešto iza 17 časova pogodilo Banjaluku, ali i celu Krajinu. U jednom trenutku padao je i led!

 

Borac – Sloga Meridian    3:0 (1:0)

Pomoćni teren Gradskog stadiona u Banjaluci. Gledalaca: 200. Sudija: Bojan Panić (Prijedor). Strelci: Stjepanović u 20, Makarić u 49. i Sarić u 89. minutu.

BORAC: Nikolić, Makarić (od 67. Burnjaković -), Delkić, Bundalo, Nikolić, Janković (od 46. Sarić), Damjanić, Radović (od 69. Stupar), Stjepanović. Samardžija, Marčetić  (od 78. Keleman ).

SLOGA MERIDIAN: Žilić (od 72. Avdaković), Jelić (od 66. Ačkar), Handžić, Ahmetbegović, Jozinović (od 57. Kurtinović), Omić, Jašarević (od 72. Stevanović -), Šešlak, M. Delić (od 57. Bašić ), D. Delić , Mujanović.