XS
SM
MD
LG

Sloboda zasluženo ide dalje (video)

MRKONJIC GRAD - Juniori FK Sloboda Nova Banka u finalnoj utakmici Kupa Republike Srpske - grupa Zapad na mrkonjićkim "Lukama" dobili  su juniorsku ekipu Kozare iz Gradiške rezultatom 4:2, nakon boljeg izvođenja penala.

U regularnom dijelu mec je završen 0:0.

Bila je to borbena i na trenutke odlična utakmica.

Obje ekipe imale su svoje prilike za gol, ali u regularnom dijelu najrealniji rezultat je neriješen. Gosti su nesta bolje stajali u prvim, a domaći sastavu je bio dominantniji u drugom poluvremenu!

Ono sto je poseban pečat i lijepu sliku dalo ovom mecu je velika posjeta. Kapacitet tribina na stadionu "Luke 1" je 2.000 sjedećih mjesta, a procjenjuje se da je bilo oko 1.500 gledalaca, koji su sa oduševljenjem proslavili pobjedu juniora Slobode.

Hroničari tvrde da je to, uz posjetu na meču finala Kupa RS Sloboda- Borac Banjaluka, prije deset godina najbrojnija posjeta jedne fudbalske utakmice u Mrkonjić Gradu.

Sigurni sa bijele tačke za Slobodu NB bili su: Todorović, Eremija, Gavric i Pucar. Dok je gol promašio Perić.

Kod gostiju pogodili su Čamdćic i Bencun.

Po završetku meca uslijedilo je veliko slavlje fudbalera i navijača Slobode!

Juniori Slobode nastavljaju takmičenje u završnici Kupa, gdje se pridružuju tri ekipe koje igraju Omladinsku premjer ligu BiH.

Ono sto raduje da su mladi fudbaleri obe ekipe pokazali veliki talenat, te da Sloboda i Kozara ne treba da brinu za svoju budućnost!

Finale kupa RS za juniore – grupa Zapad!

SLOBODA SLOMILA I KOZARU!

Sloboda NB - Kozara 0:0 

(Penali 4:2 za Slobodu Nova Banka!)