XS
SM
MD
LG

Vlado Jagodić: Igrači sa nerealnim zahtijevima, dovešćemo nove

Vlado Jagoidć, šef stručnog štaba Sloge, Doboj

U većini fudbalskih klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine u toku je formiranje ekipa za predstojeću sezonu

Dobojska Sloga Meridian nije izuzetak i uveliko se radi na sastavljanju tima koji će biti po mjeri trenera Vlade Jagodića.

Odmah po završetku sezone, Vlado Jagodić je kompletnu analizu u vezi svakog igrača pojedinačno dostavio klupskoj upravi i tom prilikom se izjasnio koje igrače želi u ekipi za narednu sezonu.

Također, izjasnio se i za one koji se ne uklapaju u njegovu viziju budućeg tima, pa je nekoliko igrača odmah i završilo angažman u dobojskom klub. Jučerašnji učerašnji dan je bio posljednji za konačne odgovore preostalih igrača, koji su protekle sezone igrali za dobojskog premijerligaša, da li će nastaviti u dresu Sloge Meridian ili će tražiti novu sredinu.

Dosadašnji kapiten Dušan Ristić i mladi Tarik Jašarević koji je ove godine izašao iz juniora, a do sada je upisao nekoliko nastupa za prvi tim, odbili su ponuđene ugovore od strane kluba i svoje karijere će vjerovatno nastaviti angažmanom u nekom novom klubu.

U Slogi Meridian se uveliko radi i na dovođenju novih pojačanja. Od izvora bliskom klubu, portal Meridianbetsport.ba je došao do informacije da su već dogovoreni uslovi za dolazak nekoliko provjerenih igrača, a da se i danas nastavljaju aktivnosti na popunjavanju ekipe.
 
O svemu tome je za gore spomenuti portal govorio i Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge Meridian, koji iza sebe ima veoma bogatu trenersku karijeru i veliko iskustvo.

- Nastavljamo prema ranije utvrđenom planu rada u prelaznom periodu. Da, tačno je da su Ristić i mladi Jašarević odbili dalju saradnju i ponuđene ugovore, kao što je prethodno to isto uradio i Karlo Stapić. Oni imaju potpuno pravo na to jer su im istekli ugovori. Mi im zaista želimo sve najbolje. Njihovi menadžeri i zastupnici imaju sa njima druge planove i mi to razumijemo. Sretno im! Isto tako, uveliko radimo na pojačanjima i mnogo me veseli činjenica da su svi detalji dogovoreni sa petoricom pravih pojačanja za sada i da će se oni pojaviti na prozivci u ponedjeljak. Tada će obaviti ljekarske preglede i potpisati ugovore, rekao je Jagodić, pa dodao:

- Mnogo smo ozbiljni u tome i ne želimo napraviti grešku. Imena ćemo objaviti kada za to dođe vrijeme. Sve drugačije bi bio profesionalni rizik. Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana očekujemo finaliziranje razgovora sa još tri nova igrača. Nisam imao namjeru baš mnogo mijenjati, ali očigledno je da smo pomalo primorani da na nerealne zahtjeve nekolicine igrača uopšte ne reagujemo, nego da se odmah okrenemo drugim rješenjima. Fudbalski klub Sloga Meridian ima jasnu viziju za sljedeću takmičarsku sezonu.

 

 
 

Trener
Broj godina: 60

Sloga
Doboj
Premijer liga BiH
2023-2024
Zvijezda 09 : Željezničar
Borac : Igman
Zrinjski : Tuzla City
Velež : GOŠK
Sloga : Široki Brijeg
Sarajevo : Posušje
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 31 23 6 2 75
2 Zrinjski 31 22 4 5 70
3 Velež 31 15 10 6 55
4 Sarajevo (-3) 31 16 6 9 51
5 Posušje 31 12 8 11 44
6 Sloga 31 13 2 16 41
7 Željezničar 31 11 4 16 37
8 Široki Brijeg 31 10 5 16 35
9 Igman 31 9 6 16 33
10 GOŠK 31 8 8 15 32
11 Tuzla City 31 7 6 18 27
12 Zvijezda 09 31 6 3 22 21