XS
SM
MD
LG

Stanišić presretan zbog Zvijezde 09 u Premijer ligi: Nama je tu i mjesto

Zvijezda 09 je ušla u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a u klubu iz Etno sela "Stanišić" su presretni zbog toga

Predsjednik Zvijezde 09, Boris Stanišić, govorio je danas na početku priprema Zvijezde 09 na press konferenciji.

- Želim u uvodu da se osvrnem, da kažem, da smo se sastali u većem raspoloženju nego prethodnih mjeseci, prethodnih godina. Naravno, znate i razlog, uspjeli smo da se domognemo Premijer lige BiH. Moram da primjetim da je nama i mjesto tu. Znaju se okolnosti pod kojima smo izbačeni iz Premijer lige, nesretnim okolnostima. Žao mi je Krupe, što je ona žrtva svega toga, ali tu je ona naša narodna dok nekome ne smrkne, drugome ne svane. Krupa je organizovan klub i žao mi je da nisu dobili licencu. Mi smo ti koji smo izborili drugo mjesto. Iskreno, očekivalo smo da ćemo bez problema biti prvi, ali sticajem okolnosti nismo. Sve u svemu bitno je da smo u Premijer ligi. Okrećemo se prema pripremama, pred nama je veoma težak period. Imali smo hendikep što nismo znali da li smo članovi Premijer lige ili ne i malo smo u zakašnjenju sa nagažovanjem novih igrača. Sasvim opravdano, nisu htjeli da potpisuju ugovore, niti smo mi htjeli da potpisujemo, jer su i plate veće. Tako da sada imamo i problem, ali mislim da ćemo u doglednom vremenu, jer intenzivno radimo, to uspjeti da napravimo i napravimo ozbiljnu ekipu koja će biti pandan ostalim ekipama, rekao je Boris Stanišić, pa se osvrnuo na ambicije kluba: 

 Naše ambicije su i ono što realno možemo da očekujemo je opstanak u ligi. To je realno od kluba koji ulazi u elitni takmičarski krug. Ako se nešto desi u međuvremenu da se izborimo za veći plasman to bi bilo prijatno iznenađenje. Ovih dana idemo na pripreme na Zlatibor. U međuvremenu ćemo da popunjavamo pozicije koje nam fale, sa određenim igračima sa kojima smo u pregovorima i mislim da ćemo mi na kraju biti ravnopravan protivnik svim premijerligašima.

Prisutnima se obratio i Mihajlo Jurasović, novi trener Zvijezde 09.

- Naš cilj je prve godine opstanak u ligi. Nismo u stanju da prijetimo nekome, ali trudićemo se da igramo dobar fudbal, lijep fudbal i promovišemo naše mlade igrače. Želimo da igramo fudbal kojeg će ljudi dolaziti da gledaju i budu zadovoljni time što vide. Predsjednik je rekao da smo bili u periodu gdje nismo znali koji smo rang, sada to znamo i popunjavamo igrački kadar. Računamo na neke igrače od prošle godine, mlade, koji predstavljaju budućnost našeg fudbala i probaćemo da uz par iskusnih igrača oni stasaju i budu budućnost ovog kluba, rekao je Jurasović, pa dodao:

- Ja sam ovdje dolazio mnogo puta sa reprezentacijom i uvijek mi se mnogo svđalo. Govorio sam da bih volio da radim u ovom ambijentu, o Zvijezdi svi imaju lijepe riječi. Ja se nadam da ćemo svi sarađivati uspješno.

Semberci već sutra idu put Zlatibora, a tamo će odigrati šest utakmica.

- Sutra popodne odlazimo na Zlatiboru, zakazali smo par utakmica. Vraćamo se 9. jula. Pripreme kao pripreme će nam poslužiti da pročešljamo igrački kadar. Ja sam gledao, ali nije isto kada gledate sa strane i radite sa igračima, to je potpuno druga slika. Ide dobro, svi igrače rade dobro, svi pokušavaju da prihvate to što hoćemo da igramo i ja sam zadovoljan. Ostalo ćemo vidjeti.


Sarajevo 2 : 1 Zvijezda 09
Posušje 2 : 1 Sloga
Široki Brijeg 0 : 1 Velež
GOŠK 1 : 4 Zrinjski
Tuzla City 2 : 6 Borac
Igman 0 : 0 Željezničar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 31 23 6 2 75
2 Zrinjski 31 22 4 5 70
3 Velež 31 15 10 6 55
4 Sarajevo (-3) 31 16 6 9 51
5 Posušje 31 12 8 11 44
6 Sloga 31 13 2 16 41
7 Željezničar 31 11 4 16 37
8 Široki Brijeg 31 10 5 16 35
9 Igman 31 9 6 16 33
10 GOŠK 31 8 8 15 32
11 Tuzla City 31 7 6 18 27
12 Zvijezda 09 31 6 3 22 21