XS
SM
MD
LG

Zrinjski poražen od Slovana u Mostaru

Foto/ Sport1.ba

Fudbaleri Slovana iz Bratislave večeras su na gostujućem terenu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka savladali mostarski Zrinjski, a konačan rezultat ovog meča je glasio 1:0.

Nakon što su Plemići prošle sedmice uz dosta sreće prošli armenski Urartu u prvom pretkolu Lige prvaka, večeras je u Mostar stigla ekipa iz Bratislave, a u uvodnim minutama susreta je ekipa Krunoslava Rendulića bila bolji protivnik na terenu. Imali su nekoliko ubačaja u protivnički kazneni prostor, ali je odbrana Slovana dobro stajala i lagano je čistila sve.

Međutim, u tim situacijama je kod Plemića nedostajalo završno dodavanje i neka prva šansa, odnosno udarac prema okviru gola, što se ipak desilo u 13. minuti. Tada je Čanađija sjajno pronašao Čužea, ali njegov udarac iz voleja je otišao visoko iznad gola.  

Slovan je bio bezopasan u prvih 15 minuta, nisu imali niti jednu akciju i smislen pokušaj prema golu Plemića, ali se to promijenilo u 26. minuti. Lopta je išla prema Čavriću, ali on nije uspio doći do nje i šutirati.

Memija je potom lijepo uposlio Ivančića, on je pokušao ubaciti za Kiša, ali je na kraju dosuđen korner za Plemiće i nije bilo opasnosti po gol Slovana.

U 32. minuti viđena je nova šansa za ekipu iz Bratislave. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca sa lijeve strane, Zuberu je šutirao, ali je lopta otišla preko gola. 

Plemići su potom ponovo imali veći posjed lopte i bili su dosta aktivniji na lopti, ali iz takve igre nisu mogli da dođu pred go Slovana, tako da do kraja prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika za obje ekipe, pa se na pauzu otišlo sa rezultatom od 0:0. 

Prvi opasan napad u nastavku meča su imali igrači Slovana, ali od svega su uspjeli samo da izbore korner, pa tako da nije bilo opasnosti po gol Plemića.

Igrala se 57. minuta kada je Slovan došao do vodstva. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Zuberu je bio najviši u skoku, te je pogodio za 1:0 i vodstvo svoje ekipe Pod Bijelim brijegom. 

Nakon toga je ponovo uslijedio pritisak Plemića, a u 58. minuti se stvorila gužva u kaznenom prostoru Slovana. Poslije centaršuta Tičinovića, lopta dolazi do Borjana i tako zaustavlja njegov udarac. 

Pet minuta kasnije, Zrinjski je imao veliku šansu. Ćuže je primio loptu na drugoj stativi poslije centaršuta sa desne strane, odlučio se na udarac, pa je lopta otišla pored gola.

Igrala se 70. minuta kada je Kiš poslije centaršuta Jukića sa lijeve strane glavom odlično šutirao, ali je Borjan sjajnom intervencijom zaustavio njegov pokušaj.

Tri minute kasnije, Kožulj je probao sa distance, ali je lopta otišla visoko preko gola, da bi u 79. minuti Čorluka pogodio stativu. Igrač Plemića je primio loptu na desnoj stranici, šutirao je, ali je pogodio stativu. Borjan je već bio savladan i lopta bi sigurno išla u gol, ali je stativa spriječila izjednačenje. 

Kiš je u 80. minuti ubacio iz slobodnog udarca, nastala je gužva u kaznenom prostoru Slovana, ali gosti su na kraju nekako izbacili loptu. 

Ekipa iz Bratislave je u 86. minuti mogla doći do drugog gola na večerašnjoj utakmici. Pokušao je Abubakari sa distance, ali je Marić uz male probleme uspio da otkloni opasnost ispred svog gola, što je ujedno bila i posljednja prilika na ovom meču.

U finišu utakmice su igrači Zrinjskog pokušavali da dođu do izjednačujućeg gola, ali u tome nisu uspjeli, pa se Slovan odbranio i odnio minimalnu pobjedu iz Mostara.


Zvijezda 09 : Željezničar
Borac : Igman
Zrinjski : Tuzla City
Velež : GOŠK
Sloga : Široki Brijeg
Sarajevo : Posušje
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 31 23 6 2 75
2 Zrinjski 31 22 4 5 70
3 Velež 31 15 10 6 55
4 Sarajevo (-3) 31 16 6 9 51
5 Posušje 31 12 8 11 44
6 Sloga 31 13 2 16 41
7 Željezničar 31 11 4 16 37
8 Široki Brijeg 31 10 5 16 35
9 Igman 31 9 6 16 33
10 GOŠK 31 8 8 15 32
11 Tuzla City 31 7 6 18 27
12 Zvijezda 09 31 6 3 22 21