XS
SM
MD
LG

Vlado Jagodić: Povratak Hordi zla vjetar u leđa Sarajevu

Vlado Jagodić

29/07/2023 u 16:42 h

Trener dobojske Sloge, Vlado Jagodić, je u razgovoru za portal Sport i mladi, najavio gostovanje na stadionu Asim Ferhatović Hase protiv Sarajeva.

Istakao je da je susret protiv Sarajeva uvijek težak i zahtjevan pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da se u ovom susretu na stadion vraćaju najvatrenije pristalice Bordo tima, Horde zla. 

- Utakmica protiv Sarajeva je uvijek izuzetno teška i zahtjevna. Nakon ispadanja Sarajeva od Torpeda na penale, faktički bez poraza u toku same igre, njima je idealna prilika, a vjerovatno tako i razmišljaju, da na Koševu pred mnogo svojih navijača i domaće publike ostvare rezultat protiv Sloge Meridian iz Doboja. Njihovi navijači su jedni od najboljih u državi i mogu biti veliki vjetar u leđa, ali isto tako im mogu biti otežavajuća okolnost ako utakmica za njih ne krene kako treba. Mi smo svega svjesni, dobro smo radili u pripremama i ja nastojim da moja ekipa ide na Koševo igrati rasterećeno. Također nastojimo da rastemo iz utakmice u utakmicu i još uvijek ne znamo koliko možemo. Tačno je da smo Imali odlične rezultate u pripremama, ali pripreme su jedno, a prvenstvo je drugo, naglasio je iskusni bh. fudbalski stručnjak i nastavio.

- Ja izuzetno cijenim Fudbalski klub Sarajevo. Ne znajući ko će ih voditi i ko će im biti novi trener, nama je pomalo otežavalo skauting. U svakom slučaju ja očekujem Sarajevo otprilike kakvo je i bilo. Imaju izuzetno dobar izbor i mnogo kvalitetnih igrača na pojedinim pozicijama. Za njih ne igraju veoma bitni igrači Ziljkić i Jelić Balta, ali u svakom slučaju to je zamjenjivo jer imaju druge kvalitetne igrače koji jedva čekaju priliku. Očekujem jednu zahtjevnu utakmicu koja će biti sadržajna i za gledaoce po pitanju postizanja golova. Nama je cilj da odigramo onako kako smo radili na pripremama i da odigramo odgovorno ovu utakmicu. Nema ni tri mjeseca kako smo igrali sa Sarajevom, tako da znamo da nas slična situacija očekuje. Međutim, ja vidim neke šanse koje mi imamo sigurno, ako budemo ušli u utakmicu onako kako treba. Sarajevu na Koševu, vođeno svojim navijačima, teško se suprostaviti, ali mi imamo način koji smo uigravali, mi smo se spremali i vjerujem da će publika na stadionu ili pored malih ekrana imati šta da vidi. Žao mi je jer za ovaj meč nemam Redžića, vrijeme će pokazati da će biti veoma bitan igrač. Međutim, već sam rekao da ni Sarajevo u ovoj utakmici nema neke njima bitne igrače. Tako, koga nema – bez njega se može i mora i mi ćemo sigurno kvalitetno popuniti poziciju koju Redžić igra. Zaista bi bilo dobro da odmah na početku napravimo dobru igru, da li će to donijeti i dobar rezultat ja u ovom trenutku ne mogu tvrditi. Meni je bitno da odigramo dobro, odgovorno i mušku utakmicu, rekao je Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge Meridian.


Velež 5 : 0 Zvijezda 09
GOŠK 1 : 4 Tuzla City
Zrinjski 0 : 1 Posušje
Široki Brijeg 0 : 2 Borac
Sarajevo 1 : 2 Sloga
Željezničar 1 : 0 Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Velež 1 1 0 0 3
2 Tuzla City 1 1 0 0 3
3 Borac 1 1 0 0 3
4 Sloga 1 1 0 0 3
5 Željezničar 1 1 0 0 3
6 Posušje 1 1 0 0 3
7 Sarajevo 1 0 0 1 0
8 Zrinjski 1 0 0 1 0
9 Igman 1 0 0 1 0
10 Široki Brijeg 1 0 0 1 0
11 GOŠK 1 0 0 1 0
12 Zvijezda 09 1 0 0 1 0