XS
SM
MD
LG

Glasinac domaćin Drini: Na "Bari" uvijek na pobjedu

Glasinac će u 1/16 finala Kupa "dr Milan Jelić" na svom stadionu ugostiti zvorničku Drinu. Biće ovo druga sezona uzastopno da ove dvije ekipe otvaraju takmičenje u kupu, a prošle godine uspješniji je bio prvoligaš 3:0.

Trener Glasinca, Ognjen Kreštalica, ovu utakmicu vidi kao novu priliku da spremi svoju ekipu jer je poznato da su kratko trenirali prije početka sezone. Ipak, i pored te činjenice, ali i da im dolazi ekipa iz višeg ranga, oni na svojoj "Bari" idu na pobjedu.

- Dobro nam dolazi ovaj Kup. Dosta smo kasnili sa treningom i pred početak sezone smo odigrali samo jednu prijateljsku utakmicu, tako da će mi ova utakmica protiv Drine dobro doći da malo podignemo formu i uigramo se za dalje. Naravno, i pored svega mi protiv Drine idemo na pobjedu, kao i uvijek kada igramo kod kuće, nama ime protivnika nije bitno, rekao nam je trener Glasinca Ognjen Kreštalica.

Glasinac iz dva meča u Drugoj ligi "Istok" ima tri boda, poraženi su u Srebrenici u prvom kolu, a u drugom su na svom stadionu savladali za vikend Podrinje iz Janje 3:0. 

- Vidjelo se da nam fali treninga i to je najveći razlog poraza u prvom kolu. Već u drugom kolu je evidentan napredak. Ekipa Podrinja je baš dobra ekipa, slobodno mogu reći da odavno nije bolja ekipa došla na Sokolac. Momci su odigrali dobar meč, imali smo malo i sreće, ali sve u svemu na kraju zaslužena pobjeda. Slijedi nam gostovanje u Dvorovima gdje idemo probati da se nadigravamo i vratimo kući sa dobrim rezultatom.

Utakmica Glasinac - Drina igra se u srijedu od 17 sati. Meč sudi Paljanin Igor Ilić.