XS
SM
MD
LG

Sarajevo iščupalo bod

GOŠK - Sarajevo 2:2

GOŠK i Sarajevo sinoć su odmjerili snage u šestom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Gabeli, a meč je okončan rezultatom 2:2.

Nakon tri vezane pobjede, Sarajevo je otputovalo u Gabelu sa dosta optimizma, ali i sa dozom bojazni zbog nemogućnosti da drži adekvatan nivo igre kroz cijeli meč, koja je bila evidentna u svakoj utakmici od početka sezone. S druge strane, domaći su ušli u ovaj meč u svečanoj atmosferi, jer su uoči istog u Gabeli promovisani reflektori, pa je ta činjenica privukla i veliki interes domaće publike. Veliku podršku imalo je i Sarajevo, pa je meč podsjećao na neki derbi prije nego na premijerligašku utakmicu velikog i mnogo skromnijeg tima.

Sarajevo nije loše otvorilo meč i u prvih desetak minuta je izvelo pet kornera, ali iz svih ovih prekida nije napravilo apsolutno ništa.

S druge strane, GOŠK je nastojao dobrim markiranjem tri vezna igrača Sarajeva usporiti protok lopte Sarajeva i visokim presingom na stopere Sarajeva natjerati ih na greške, što je GOŠK-u nakon dobrog početka Sarajeva pošlo za rukom.

Već nakon petnaestak minuta, veliku grešku pravi Soldo, koji loše vraća loptu, a istu krade Šero i pogađa stativu. Igra se malo usporila nakon ove šanse za GOŠK, a Sarajevo je u 30. minuti iznenada istrčalo sjajan kontranapad te je moglo doći do vodstva. Julardžija je izbio sam na Bobića, ali iskosa, te je odigrao na drugu stranu do Kjeremeha, koji je oklijevao i na kraju je lopta nakon njegovog udarca izblokirana na gol liniji.

Nedugo nakon toga, GOŠK preuzima inicijativu i tjera Sarajevo na veliki broj grešaka. Mnogo problema Sarajevu zadao je Gogić, ali njegovi udarci uglavnom su odlazili pored gola. Ipak, nakon 40 minuta igre domaći su dobili korner, Šero je šutirao poslije ubačaja i pogodio prečku, a lopta se ponovo odbila do njega i zatresao je mrežu Sarajeva. 

Izgubljeno Sarajevo nije previše pokazalo ni u nastavku utakmice, iako je uspjelo da se nametne. Ipak, klimava odbrana je bila problematična i ponovo je poklekla u 57. minuti. Nakon ubačaja sa desne strane, Šahinović je samo kratko odbio loptu, a ona dolazi do Mihaljevića koji pogađa mrežu Sarajeva za ogromno vodstvo domaćih.

Samo minut prije ovog gola, Simon Rožman je na teren poslao Ajdina Hasića, a on je u 62. minuti pogodio mrežu domaćih udarcem sa distance, nakon velike greške golmana Bobića, kojem je lopta praktično prošla kroz ruke. Nisu se stvari kako treba ni stabilizovale, a Hasić još jednom pogađa. Uputio je izuzetno snažan udarac sa distance, koji je na putu ka golu Bobića zakačio jednog stopera domaćih. Lopta je promijenila pravac i iznenadila Bobića, te je Sarajevo izjednačilo.

Bordo tim je nakon pogotka uspješno kontrolisao dešavanja i djelovalo je na momente da bi mogao biti bliži pobjedi nego domaćin, no ponovo su izostale ozbiljnije šanse, te je GOŠK koji je bio na konopcima počeo polako vraćati terensku ravnotežu. U 79. minuti, Sarajevo je imalo šansu preko Renana nakon centaršuta sa strane, ali njegov snažan udarac glavom sa distance Bobić je odbranio. Nekoliko minuta kasnije, Sarajevo je istrčalo dobru kontru, a Renan je prebacio do Avramovskog, no njemu je lopta u odlučujućem momentu odskočila i Makedonac je šutirao preko gola.

Do kraja meča, GOŠK je ipak imao najveću šansu da pobijedi. Nakon ubačaja iz prekida, Šahinović je istrčao, ali nije uspio uhvatiti loptu, pa je gol ostao prazan, a sa linije su loptu uspjeli izbaciti prvo Vrančić, a potom i Avramovski. Meč je okončan rezultatom 2:2, kojim s obzirom na tok meča može biti zadovoljnije Sarajevo.

Bordo tim sada ima deset bodova iz pet utakmica, dok je GOŠK odigrao svih šest mečeva i osvojio je pet bodova.

GOŠK Gabela - Sarajevo 2:2 (1:0)
Stadion: Perica Pero Pavlović, Gabela
Gledalaca: 2500
Sudija: Frano Jelić (Široki Brijeg)
Strijelci: 1:0 - Šero (41), 2:0 - Mihaljević (57), 2:1 - Hasić (62), 2:2 Hasić (66)
Žuti kartoni: Tabak (GOŠK), Aničić, Avramovski (Sarajevo)

NK GOŠK Gabela: Bobić, Šuta, Radenović, Obšivač, Ramljak (71. Čoko), Skorup, Musulin, Gogić (71. Tabak), Šero (68. Hasukić), Mandić (77. Janković), Mihaljević (68. Nižić). Trener: Denis Ćorić.

FK Sarajevo: Šahinović, Beganović, Aničić, Soldo, Radović (56. Duraković), Buljubašić (67. Mustafić), Julardžija, Avramovski, Kjeremeh (67. Vrančić), Čataković (56. Hasić), Renan. Trener: Simon Rožman.


Borac 4 : 2 Zvijezda 09
Posušje 4 : 0 Sloga
Tuzla City 3 : 1 Igman
Velež 1 : 0 Željezničar
GOŠK 2 : 2 Sarajevo
Zrinjski 3 : 1 Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 6 5 0 1 15
2 Borac 6 4 1 1 13
3 Sarajevo 6 3 2 1 11
4 Široki Brijeg 6 3 1 2 10
5 Posušje 6 3 0 3 9
6 Željezničar 6 3 0 3 9
7 Igman 6 3 0 3 9
8 Velež 6 2 2 2 8
9 Tuzla City 6 2 0 4 6
10 Sloga 6 2 0 4 6
11 GOŠK 6 1 2 3 5
12 Zvijezda 09 6 1 0 5 3