XS
SM
MD
LG

KMF Ugljevik: Naša vrata Laziću i Simikiću su uvijek otvorena, sa mladim snagama spremni za sezonu

Predsjednik KMF Ugljevik, Marko Tomić, rekao je za naš portal da ova ekipa spremno čeka početak takmičenja na drugoligaškom "Istoku".

Iako podmlađena, ističe, želja im je da osnaže klub i da se ponovo u budućnosti vrate u Prvu ligu Republike Srpske. Iskusnijim igračima, koji su otišli, poručuje, vrata su uvijek otvorena.

- KMF Ugljevik igrački, kadrovski i organizaciono potpuno spreman ulazi u predstojeću futsal sezonu. Sticajem okolnosti, ulaskom KMF Derventa u Prvu futsal ligu RS bili smo slobodni u prom kolu , a zatim i molbom ekipe KMF Dom sportova iz Broda za odlaganjem meča drugog kola, nismo odigrali ove mečeve, što se nikako nemože pripisati neorganizovanosti našeg kluba.

KMF Ugljevik kao višestruki futsal prvak Republike Srpske, vicešampion futsal Kupa BiH, te juniorski prvak Republike Srpske nikako ne zavisi od pojedinaca, niti kada je u pitanju igrački kadar, niti kada je u pitanju rukovodstvo kluba. Igračima koji više nisu u sastavu, a posebno bivsem kapitenu Laziću i Draganu Simikiću koji su dugo godina nosili boje našeg kluba se zahvaljujemo na svemu sto su uradili za naš klub, te poručujemo da su im vrata Kluba uvjek otvorena. 

Za to vrijeme KMF Ugljevik potpuno spreman, u podmlađenom sastavu sa dvadesetak mladih futsalera, od kojih su svi iz Ugljevika, predvođen jednim od najboljih trenera na ovim prostorima Ilijom Simićem, dočekuje meč 3. kola u kojem dočekujemo ekipu KMF Broda. 

Istina, kao i svi sportski kolektivi borimo se sa tekućim problemima, a posebno je klub opterećivao poreski dug iz prethodnog perioda, a sto Uprava u saradnji sa opštinom Ugljevik i poreskom upravom Republike Srpske upravo riješava ovih dana. Ono sto nas posebno raduje jeste entuzijazam mladih igrača, te činjenica da se u klub kao član uprave vratio osnivač i nekadašnji predsjednik kluba Goran Lazić, te jos nekolicina ljudi koji će svakako doprinjeti da klub organizaciono podignemo na jedan veći nivo od prije nekoliko godina.

Vrijeme koje je pred nama iskoristićemo da dodatno osnažimo naš klub, prije svega kroz kvalitetan rad sa ekipom, zatim rješavanjem tekućih problema kluba, te sveukupnim podizanjem organizacije na jedna veći nivo, a što je preduslov za povratak u Prvu futsal ligu Republike Srpske, što je naš cilj u naredne dvije sezone, poručuje Marko Tomić, predsjednik KMF Ugljevik. 


Brčko Zdravlje 3 : 0 Imperija
Ugljevik 10 : 4 Beli anđeo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Brod 10 8 1 1 25
2 Ugljevik 10 5 1 4 16
3 Beli anđeo 10 5 0 5 15
4 Brčko Zdravlje 10 4 2 4 14
5 Imperija 10 4 0 6 12
6 Rudar 10 2 0 8 6