XS
SM
MD
LG

In memoriam: Ismet Crnalić Fišek

Ismet Crnalić Fišek / Foto: infoprijedor.ba

Porodica, rodbina, prijatelji i brojni Prijedorčani danas su se oprostili od poznatog fudbalera i trenera, nadasve čovjeka, Ismeta Crnalića Fišeka.

U fudbalskoj karijeri od gotovo 60 godina igrao je za Radnički i OFK Prijedor gdje je bio i kapiten. Njegovi saigrači ističu da je u OFK Prijedoru proveo najljepše dane i postigao oko 300 golova.

Kvalitet desnog krila Fišeka prepoznali su u Banjalučkom Borcu za koj je igrao 1974. godine a zatim u “Slobodi” iz Tuzle.

Sa ova dva kluba učestvovao je u kvalifikacijama za Prvu ligu Jugoslavije.

Crnalić je bio omladinski reprezentativac BiH i Krajiške Zone.

Uz OFK Prijedor nastupao je za “Rudar” iz Ljubije, “Podgrmeč” iz Sanskog Mosta te OFK Berek. Fudbalski učitelji bili su mu: Fikret Spahić, Nedeljko Tripić, Neđo Bogdanović, Meho Brozović, Milan Ribar i legendarni Radoslav Zubanović, Idriz Kole Hošić.

Sa posebnim pijatetom svog “Fišeka” sjećaju se Mile Kovačević, Milenko Tomašević Toša, Kinja Berić, Sutko Crnkić, Kole Hošić…te mlađi poput Zorana Petkovića.

Bez prijatelja ostaje i FIFA sudija Zijad Čanić i mnogi Prijedorčani.

–Sa tugom i teškim srcem u OFK Berek 1975 primili su vijest o smrti igrača i voljenog bivšeg trenera Ismeta Crnalića, poznatog pod nadimkom Fišek. On je, ističu u ovom klubu, “čitav svoj život posvetio sportu, posebno fudbalu, ostavljajući neizbrisiv trag. Kao trener, Fišek je bio ne samo stručnjak već i mentor, vođa i uzor mnogim generacijama fudbalskih talenata koji su prošli kroz redove OFK Berek. Njegova predanost, strast i ljubav prema igri prenosili su se na svakog pojedinca u klubu, čineći nas boljim ne samo kao igrače već i kao ljude. Njegova ljubav prema fudbalu nije bila samo posvećenost terenu, već je bila životna strast koja je oblikovala njegov identitet i doprinijela razvoju fudbala u našoj zajednici. OFK “Berek” izražava najdublje saučešće porodici Ismeta, dijeleći s njima teret gubitka ovog velikog čovjeka. Uprava kluba izražava zahvalnost za sve trenutke koje smo proveli zajedno s Fišekom, bilo da su bili na terenu ili van njega. Njegova prisutnost će nedostajati, ali ćemo ga nositi u srcima kao trajno sjećanje na velikog čovjeka i strastvenog zaljubljenika u fudbal – istakli su na fb stranici OFK Bereka 1975.