XS
SM
MD
LG

Radnik eliminisao Zrinjskog, Hercegovina u posljednjoj sekundi Mostar SG

Foto/ MNK Hercegovina

Odigrane su dvije utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu, a polufinalu se raduju Hercegovina i Radnik

MNK Hercegovina je na Pecari savladala FC Mostar SG 4:3 u sjajnoj utakmici koja je rješena sekundu prije kraja golom Ante Ćorluke.

Poslije tvrdog poluvremena Mostar SG dolazi do vodstva u 17. minuti kada Adnan Kalajdžić ulazi sa lijeve strane u sredinu i preciznim udarcem desnom nogom pogađa za 1:0 i rezultat prvog poluvremena.

Dvadesetak sekundi je bilo dovoljno Hercegovini u drugom poluvremenu da izjednači. Blago Gašpar je šutirao, Nemanja Momčilović samo kratko odbio loptu do Darka Ivankovića koji je precizan, 1:1.

Brzo nakon toga već je i 2:1 za domaće. Lijepa dijagonala Ante Ćorluke za Blaga Gašpara na desnu stranu, koji snažno šutira, a lopta od Marija Aladžića završava u golu za potpuni preokret domaćih. 

U 34. minuti Hercegovina ide na 3:1. Dragan Edi Marić je zadržao loptu na pivotu koju mu je bacio golman Rašić, odložio za Blaga Gašpara koji utrčava i onda pogađa za 3:1. Odmah je Cafu zvao timeout i on je dao rezultat sa dvije gotovo preslikane akcije sa "viškom". Bilal Jelić oba puta sa gol-aut linije odigrava povratnu na Thiaga Santanu koji sa dva gola donosi izjednačenje, 3:3. 

Nastavio je Mostar SG sa viškom i kada se očekivalo da će regularni dio utakmice završiti nerješeno pogodak domaćih. Mostar SG je bio u posjedu i prave veliku grešku. Na sedam sekundi do kraja Bilal Jelić šutira, lopta ide pored gola. Mostarci nisu stigli da zamjene golmana, ostao je Marijo Aladžić na golu, nije se ni odbrana postavila na vrijeme, a Ivan Ivanković asistira Anti Ćorluki koji donosi veliko slavlje domaćoj publici. Ostalo je na semaforu taman toliko vremena da se uputi direktan šut sa centra, no domaći su napravili živi zid i to izblokirali za veliko slavlje i eliminaciju branioca trofeja.

U drugom četvrtfinalu dana Radnik je u gostima savladao mostarskog Zrinjskog 7:6.  Imao je Radnik sigurnu prednost, otišli su na poluvrijeme sa 4:1, vodili 6:2 i 7:3 u 29. minutu, ali se Zrinjski uspio vratiti u meč, no nije imao snage za iznenađenje.

Vrlo lako Radnik dolazi do 2:0 poslije golova Dejana Pavlovića i Mirka Marinkovića na samom startu utakmice. Domaći se vraćaju pogotkom Ivana Perića u osmoj minuti, ali onda još dva gola Radnika, strijelci Danijel Ružičić i drugi put Mirko Marinković, 1:4. Samo što je krenulo drugo poluvrijeme Zrinjski preko Gorana Zeke dolazi do drugog pogotka, ali onda opet još dva gola gostiju, strijelci Amir Baručija i po treći put Mirko Marinković.  Goran Zeko drugim golom vraća Zrinjski na tri razlike, ali Mirko Marinković četvrtim pogotkom vraća Semberce na ugodnih +4 u 29. minuti meča. Djelovalo je da su gosti prelomili meč na svoju stranu, ali tako nisu mislili domaći koji se nisu predal, pa golovima Franja Bubala i Luke Cvitanovića u 33. minuti dolaze do 7:5, a kada je Goran Zeko u 35. minuti postigao hettrik došli su na samo gol zaostatka, 7:6. Ipak, to je bio i posljednji gol na meču, Radnik uspjeva da se sačuva i prođe u polufinale.

Naredne sedmice igraju se preostala dva meča, Doboj čeka sarajevskog Željezničara, a Bubamara Sarajeva.

MNK HERCEGOVINA - FC MOSTAR SG 4:3 (0:1)
Dvorana "Pecara", Široki Brijeg
Gledalaca: 400
Sudije: Siniša Ivančević i Aleksandar Railić (oba Banjaluka)
Strijelci: 0:1 Kalajdžić 17, 1:1 D. Ivanković 21, 2:1 Aladžić 24ag, 3:1 Gašpar 34, 3:2 Thiago 36, 3:3 Thiago 37, 4:3 Ćorluka 40
Žuti kartoni: Marić, Ćorluka, Ćorluka (trener), Ivanković (predstavnik kluba) (Hercegovina), Aladžić (Mostar SG)

HERCEGOVINA: Rašić, Marić, Ćavar, Peko, Gašpar, Marušić, Brzica, Zelenika, I.Ivanković, Mikulić, Ćorluka, Penava, D. Ivanković, Čolak

MOSTAR SG: Momčilović, Radin, Kalajdžić, De Souza, Rajčević, Bevanda, Marić, Džemić, Ćatić, Aladžić, Podrug, Thiago, Jelić, Machado

HFC ZRINJSKI - KMF RADNIK MD SHOP 6:7 (1:4)
Dvorana Bijeli brijeg, Mostar
Gledalaca: 50
Sudije: Almedin Berilo i Adnan Merdanović (oba Sarajevo)
Strijelci: 0:1 Pavlović 1, 0:2 Marinković 3, 1:2 Perić 8, 1:3 Marinković 12, 1:4 Ružičić 16, 2:4 Zeko 21, 2:5 Baručija 24, 2:6 Marinković 27, 3:6 Raguž 28, 3:7 Marinković 29, 4:7 Bubalo 33, 5:7 Cvitanović 33, 6:7 Zeko 35
Žuti kartoni: -
Crveni karton: Mihailo Trifković (Radnik) 33

ZRINJSKI: Tadijanić, Raguž, Sušac, Zeko, Perić, Ćeškić, Cvitanović, Bubalo, Sarić

RADNIK: Ružičić, Pavlović, Arnautović, Marinković, Pavić, Bećirović, Jovanović, Baručija, Grujičić, Trifković, Miljković, Isanović, S. Rakić, N. Rakić