XS
SM
MD
LG

Predsjednik OFS Šamac odgovorio FSRS: Ne treba nam starateljstvo!

Predsjednik Opštinskog Fudbalskog saveza (OFS) Šamac Svetozar Evđić zatečen je navodima u medijima koji su, navodno, tvrdnje pristigle iz Fudbalskog saveza Republike Srpske da će OFS Šamac biti određeno starateljstvo "zbog vraćanja u porodicu FS RS".

"OFS Šamac je jedan od osnivača Fudbalskog saveza Republike Srpske i uvijek je FS RS smatrao za svoju porodicu, iako nam se ponekad čini da takav stav ne postoji sa druge strane", kaže se u saopštenju koje je dostavljeno u sjedište asocijacije u Banjaluci, ali proslijeđeno i medijima.

Predsjednik OFS Šamac obavještava kako Fudbalski savez opštine Šamac funkcioniše u punom kapacitetu u skladu sa svojim programom rada i Statutom OFS Šamac.

"Svoje personalne probleme ćemo u skladu sa Statutom rješavati na prvoj narednoj redovnoj Skupštini o čijem održavanju će javnost i Područni Fudbalski savez (PFS) Doboj biti  blagovremeno obaviješteni", navodi se u saopštenju koje je potpisao Svetozar Evđić.

Dalje se podsjeća da problematika vezana za delegate u Skupštini FS RS je u nadležnosti Skupštine PFS Doboj "i kako je nama poznato ni tu ne postoje nikakvi problemi, cijeneći činjenicu da postoji institucija zamjenskog člana".

Svetozar Evđić je rukovodstvu Fudbalskog saveza Republike Srpske u svom pisanom obraćanju napisao i ovo:

"Sa Vaše strane bilo bi više nego korektno, ako ste smatrali da postoje neki problemi za određivanje starateljstva, da ste se okrenuli rješavanju problema unutar porodice, a ne putem medija. O novonastaloj situaciji Izvršni odbor OFS Šamac će u toku ove sedmice, na svojoj redovnoj sjednici, zauzeti stavove!"