XS
SM
MD
LG

Gligorić vodi ŽRK Borac u propast

Bivši trener ŽRK Borac Rade Unčanin, kao i rukometašice ovog kluba Dragana i Dejana Knežević, te Bojana Babić i Marijana Bogojević, pozvali su sve koje žele dobro ovom klubu da pomognu.

 

Pres konferencija koju su sazvali članovi najtrofejnije generacije "osica" počela je simbolično u pet do 12, kao posljednji pokušaj da pomognu klubu u kojem, kako navode, vedri i oblači direktor i trener Ranko Gligorić.

"Odlaskom gospođe Nade Tešanović počinje propast kluba. Sada je na dnu u ligi Srpske sa samo dva boda, a prijeti mu gašenje. Svi su digli sidro, predsjednik Tihomir Ljubojević, predsjednik Skupštine Nenad Knežević, kao i predsjednik Nadzornog odbora Vaso Kotur, a ostao je samo Ranko Gligorić, koji je sve i svja. Upućujemo apel Savjetu za sport i Gradskoj upravi da zaustave propadanje kluba i želimo da skrenemo pažnju na loš rad. Gligorić je rastjerao sve i vrijeme je da se održi Skupština kako bi se stvari vratile u normalne tokove. U suprotnom, Borac više neće postojati", rekao je Unčanin.

Slično su poručile i rukometašice, koje ističu da su napustile Borac pod Gligorićevim prijetnjama i ucjenama.

"Uvrijeđena sam izjavom da smo otišle jer nije bilo novca. To nije tačno, on nas je otjerao vrijeđanjem i ponižavanjem kada smo bile najbolje u istoriji. Želimo da pomognemo i vratimo se, jer volimo klub i moramo mu vratiti bar dio onoga što je on nama dao. Žao mi je kad vidim šta sadašnje igračice trpe i kako se Gligorić ponaša prema njima", rekla je Babićeva.

Gligorić poručuje da je održao Skupštinu kluba prije mjesec i da je na pragu formiranja novog, jakog Upravnog odbora, te da mu nedostaje samo predsjednik.

"Naći ćemo i prvog čovjeka do polovine januara, kada će Borac dobiti predsjednika. Što se tiče optužbi, ne znam zašto sam ja problem, jer sam jedini čovjek koji je ostao u klubu. Upravo su ovi što su me prozvali otišli iz Borca u Vrbas misleći da će im tamo biti bolje, ali nisu znali da naprave klub i on se brzo ugasio. Tačno je, rekao sam im da nema novca, a svojevremeno su rukometašice imale i po 2.000 maraka platu. One nisu htjele da igraju za manje, pa su sreću potražile u Vrbasu", rekao je Gligorić.

DIPLOMA

Ranko Gligorić je istakao i da je inspekcija prije nešto više od dvije godine posjetila klub i da je tada samo jedan jedini dokument bio neispravan.

"Sve je bilo u redu, osim Unčaninove diplome. Rekao je da ima višu trenersku diplomu, ali je dokazano da nema. Što se tiče ostalog, sve je bilo u redu. Nikada nikom nismo ostali dužni, što mogu i dokazati", rekao je Gligorić.


17 .kolo Prva liga RS
Borac 26 : 22 Laktaši
Dubica 40 : 24 Borja
Rogatica 30 : 38 Radnik
Knežopoljka 34 : 25 Jedinstvo
Nestro grupa Brod 23 : 23 Doboj
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Dubica 16 15 0 1 45
2 Knežopoljka 16 13 1 2 40
3 Radnik 16 13 1 2 40
4 Borja 15 7 1 7 22
5 Jedinstvo 15 7 0 8 21
6 Doboj 15 6 1 8 19
7 Nestro grupa Brod 16 4 3 9 15
8 Laktaši 15 3 1 11 10
9 Rogatica 16 3 0 13 9
10 Borac (-1) 16 3 0 13 8