XS
SM
MD
LG

Na sjednici IO Sloge iz Doboja odlučeno: Oslonac na vlastite snage!

Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog kluba Sloga iz Doboja razmatrano je niz aktuelnih pitanja a poseban akcenat dat je na imenovanje šefa  Stručnog štaba.

- Kako je dosadašnjem šefu Stručnog štaba Mitru Lukiću istekao ugovor rukovodstvo Kluba  donijelo je odluku da kormilo Sloge povjeri Vedranu Sofiću, njegovom  pomoćniku . Naime, sagledana je kompletna finansijska i kadrovska problematika i konstatovano da Klub nema mogućnosti da angažuje kako stručni tako i igrački kadar što  bi zahtijevalo veća sredstva. Odlučeno je da se oslonimo na vlastite snage tako da će Sofićev pomoćnik u radu sa prvim timom biti Dalibor Stefanović , koji će ujedno bviti i trener golmina svih selekcija. Članovi Izvršnog odbora jednoglasno su ocijenili da je dosadašnji šef Stručnog štaba Mitar Lukić uradio veliki posao,  posebno ako se uzme u obzir činjenica da je došao u Klub kada se ekipa nalazila na začelju drugoligaške tabele u sezoni 2014/15. godine. Uspio je da  stabilizuje ekipu, stvori dobre uslove i nakon godinu dana vrati Slogu u prvoligaško društvo. Kako je mladi Sofić radio sa Lukićem vjerujemo da će imati znanja i autoriteta da uspješno vodi ekipu u narednom periodu, kaže Zlatko Spasojević, predsjednik IO FK Sloga.

Foto: mojdoboj.info

Pored toga što će u Stručnom štabu raditi domaći kadar isto se odnosi i na igrački.

- Nismo u mogućnosti da za narednu sezonu dovodimo zvučna fudbalska imena već ćemo se osloniti  na vlastiti igrački kadar i to iz mlađih selekcija, prvenstveno juniorske . Pokušaćemo da dovedemo i nekoliko mladih , perspektivnih fudbalera iz bližeg okruženja, podvukao je Spasojević.

Treba naglasiti da su redove dobojskog prvoligaša ovog prelaznog roka napustili i otišli u druge klubove standardni prvotimci: Jupić, Hadžikadunić, Mahmutović, Vehabović, Bećarević kao i Todić koji je otišao na fakultet. Neizvjesno je da li će u ekipi ostati i mladi Jovo Lukić jer ima više ponuda iz premijerligaških klubova.

Pripreme za narednu prevenstvenu sezonu Sloga počinje 3. jula na stadionu Luke u Doboju.

 


Slavija 2 : 0 Zvijezda 09
Borac 1 : 5 Sloga
Sloboda 1 : 1 Sutjeska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 32 13 8 11 47
2 Sloboda 32 13 7 12 46
3 Slavija 32 12 6 14 42
4 Zvijezda 09 32 13 3 16 42
5 Sutjeska 32 9 6 17 33
6 Borac 32 2 5 25 11