XS
SM
MD
LG

Musemić miksa tim za Slaviju

Mladost će sutra od 15 sati u okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine na svom terenu u Doboju dočekati Slaviju iz Istočnog Saraje va.

Tim Husrefa Musemića važi za izrazitog favorita u ovom meču, a strateg Dobojlija kaže kako to njegov tim mora poakazati na terenu:

''U duelu sa Slavijom smo favoriti i svakako da želimo ići dalje. Nekoliko prvotimaca ćemo u ovom susretu odmoriti s obzirom na žestok tempo u domaćem šampionatu, dok ćemo s druge strane pružiti priliku za igru momcima koji su željni igre i dokazi vanja. Kup je sam po sebi uvijek nepredvidiv, ali mi ćemo se potruditi da već sutra napravimo sjajan rezultat i ne dopustimo da nas Slavija iznenadi. Na terenu moramo opravdati ulogu favorita koja nam se nameće u ovom susretu.'' – rekao je strateg Mlado sti za fkmladost.ba.

Svoje mjesto u prvih 11 u duelu sa ekipom iz Prve lige RS-a će zauzeti Franko Lalić. Sjajni golman dobojske Mladosti kaže kako je cilj ekipe da napravi dobar rezultat i u Kupu BiH ove sezone:

''Mislim da je Slavija neugodan protivnik, ali mi smo favoriti i moramo napraviti dobar rezultat kako bi nam bilo lakše u revanšu u Istočnom  Sarajevu. U Kupu BiH želimo otići što je dalje moguće,a sutra nam je cilj samo pobjeda.''

Susret između Mladosti i Slavije igra se danas  sa početkom u 15 sati.

Susret će suditi Haris Kaljanac iz Sarajeva, sa pomoćnicima Davorom Beljom i Amerom Macićem iz Mostara. Četvrti sudija je Admir Še hović iz Sarajeva. Delegat susreta je Milan Janković iz Trebinja, dok je posmatrač Emir Ribić iz Bugojna.