XS
SM
MD
LG

Vazura ne vidi i ne čuje

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura svedočio je juče na suđenju navijačima crno-belih Veljku Belivuku i Darku Ristiću, optuženim za prebijanje njegovog obezbeđenja 28. aprila ispred prostorija kluba

Vazura je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu rekao da nije video ko je od njih udario pripadnika njegovog obezbeđenja Božu Kumburovića, jer je pričao sa Aleksandrom Stankovićem, takođe navijačem Partizana, koji je sa njima bio na parkingu.

Opisujući incident, Vazura je ispričao da je izašavši iz kola prišao da se pozdravi saBelivukom, Ristićem i Stankovićem, s tim što su se on i Stanković odvojili nekoliko koraka sa strane.„Pričali smo o dve struje u klubu i problemima Partizana”. U jednom trenutku sam video da se nešto dešava, a onda Božu kako leži na zemlji i pobegao sam ka prostorijama kluba, što se vidi na snimku”. Vazura je rekao da nije čuo o čemu su pričali Belivuk i Ristić sa Kumburovićem. Posle Vazure, svedočio je njegov vozač Vladimir Moravčević, koji, takođe, nije video ko je udario Kumburovića. Ispričao je da je Vazura izašao iz kola na parkingu i rekao njemu iKumburoviću da ostanu unutra. Međutim, Kumburović je izašao da se pozdravi sa Belivukom jer ga zna od ranije, dok je on parkirao auto. – Kad sam izašao iz kola video sam Božu kako leži na zemlji i krenuo ka njemu, ali mi je prišao Stanković i rekao „uđi u kola, ne mešaj se” –naveo je svedok. Pregledan je i video snimak incidenta, na osnovu kojeg su nekoliko dana kasnije uhapšeni optuženi. Ostalo je da se sasluša još jedan svedok Dragan Šćekić. Optuženi Veljko Belivuk i Darko Ristić su na početku suđenja u junu rekli da nisu imali nameru da napadnu Vazuru, potvrdivši da su pripadnika njegovog obezbeđenjaKumburovića izudarali zbog teške psovke. Optužnim predlogom tužilaštva Belivuk se tereti za krivično delo nasilničko ponašanje, aRistić za nasilničko ponašanje u podsticaju sa teškom telesnom povredom.