XS
SM
MD
LG
19.03.2018 Administrator DC

Prnjavor i Lijevče u plej ofu

Druga liga Zapad, završena je proteklog vikenda, titulu drugu godinu uzastopno osvojila je ekipa Mladost Buldogs iz Prnjavora. Momci trenera Bokura, pokazali su da se kvalitetna košarka igra u Prnjavoru i da su kadar spreman da se bori za Prvu ligu i svakako su najveći favorit da se iz plej ofa domognu višeg ranga.

Najveći kvalitet ove ekipe, je sjajna fizička pripremljenost i uigranost, kao i evidentna hemija i dobra atmosfera koja je nastala ujedinjenjem dva prnjavorska kluba u jedan i postavljenim ciljem, a to je Prva liga.

Košarkaši Lijevča, znatno pojačani u drugom dijelu sezone, ostvarili su sjajan učinak i domogli se drugog mjesta na tabeli, takodje kvalitet ove ekipe je što su dugo godina isti momci na okupu.

Šta reći o Kozari iz Gradiške, klub koji je prvi dio sezone odigrao sa jednim sastavom i bio dominantan, u drugom dijelu je bio tim za popravljanje koš razlike. Zajedno sa ekipom Mladosti iz Kotor Varoša, nalaze se na deobi trećeg i četvrtog mjesta, a za razliku od njih, odlični su bili momci iz Varoši, koji su predvodjeni Ibričićem bili uvjek i u svakoj utakmici skoro na jednu loptu, i zaista je prava šteta što nisu bili drugi na kraju.

Peto mjesto zauzela je iskusna, a opet mlada ekipa Slobode iz Novog Grada, djelovali su zaista uigrano i dominantno u drugom dijelu sezone, šesto i sedmo mjesto dijele Borac i Una, koji su znatno podmladili ekipe, ali su imali zaista dobrih partija.

Košarkaši Ušća iz Banja Luke borili su se koliko su mogli, sa kadetima i juniorima bili su tvrd orah u većini utakmica, a pobjede će za ovaj tim svakako doći u buducnosti.

Najkorisniji igrači ove lige, mogu se tražiti medju Graorcem iz Ušća, Kecmanom iz Slobode, Varošićem iz Kotor Varoši i Miljevićem iz Drvara, ovi mo mci su prerasli ovu ligu, a pored ovih momaka, mnogi klubovi iz Prve lige rado bi u svojim redovima vidjeli i Jovanovića, Slijepčevića i Lazića iz prnjavorske ekipe, Subotića i Hasanbegovića iz Lijevča, Dupala i Studena iz Slobode, Ibričića, Korićanca i Budića iz Kotor Varoši, Vukovića iz Kozare, Pećanca iz Drvara, Manojlovića i Borojevića iz Une, te Blagojevića i Djordjića iz Ušća.

Liga kao liga, realno, svake godine gubi na kvalitetu, ali za razliku od prethodnih evidentan je napredak u organizacionom smislu kod svih klubova. Mini ligu za ulazak u Prvu ligu, ispred Druge lige Zapad igraju ekipe Mladost Buldogsa i Lijevča, ispred lige Centar Budućnost iz Bijeljine i sa istoka vjerovatno ekipa Igmana, ako ne bude iznenadjenja.


Mladost Bulldogs 75 : 55 Lijevče
Una 86 : 66 Kozara
Borac 72 89 : 86 Ušće
Sloboda 73 82 : 78 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mladost Bulldogs 14 13 1 27
2 Lijevče 14 8 6 22
3 Mladost 14 8 6 22
4 Kozara 14 8 6 22
5 Sloboda 73 14 7 7 21
6 Borac 72 14 6 8 20
7 Una 14 6 8 20
8 Ušće 14 0 14 14