XS
SM
MD
LG

Odboijena ostavka Trivunovića

Posle utakmice protiv Napretka (0:0) koja je bila četvrta uzastopna bez golova koju su fudbaleri Kozare odigrali ovog proleća šef stručnog štaba Vule Trivunović je dugo vagao i doneo odluku da ponudi ostavku čelnicima prvoligaša iz Gradiške. Međutim, predsednik Milenko Pavlović Miler i direktor Siniša Đurić odbili su mogućnost da mladi stručnjak napusti klupu crveno-belih posle samo pet zvaničnih utakmica.

-Pre svega ostavku Trivunovića ne prihvatamo ni pod razno jer želimo da zadržimo mladog stručnjaka kojem verujemo i koji ima apsolutnu podršku uprave kluba. Kada smo birali trenera tražili smo pre svega čoveka, kvalitetnog stručnjaka i i osobu koja je posvećena svom pozivu i poslu. Zato je i pala odluka da angažujemo Trivunovića. U prošlosti praksa je bila da se u Kozari često menjaju treneri, sada toga nema. Radimo na duže staze, tražimo kontinuitet i verujemo treneru. Imamo dogovor. Mala kriza rezultata je prisutna, ali ništa nije toliko alarmantno niti izgubljeno. Nastavljamo u istom sastavu da se borimo za ostvarenje svog cilja – istakao je predsednik kluba Milenko Pavlović Miler.

U subotnjem duelu protiv Napretka iz Donjeg Šepka Gradiščani su imali meč loptu i pobedom su mogli da se bodovno “odlepe” od direktnog rivala i dobojske Sloge. Ali remi bez golova je zadržao Kozaru u neugodnoj poziciji i ugroženoj zoni, sa velikom strepnjom. Ipak, Vule Trivunović je i dalje ostao na poziciji trenera-spasioca u gradiškom prvoligašu.

-Još mnogo ima da se igra, nije prvenstvo jedna utakmica. Muči nas neefikasnost što se vidi po rezultatima, ali i tome će da dođe kraj. Naš cilj je opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske i smatramo da on neće doći u pitanje, a posle toga sledi remont igračkog kadra i njegovo jačanje za narednu sezonu u kojoj Kozara želi da napravi iskorak. Trivunović ima našu podršku da nastavi započeti posao. Nije nimalo lako ni jednostavno, ali moramo da se borimo prolazeći kroz razna iskušenja u teškoj situaciji. Nadamo se da će nam se sve ovo negde vratiti i da će se i nama “otčepiti”, ne može golgeterska impotencija da traje večno – rekao je direktor Kozare Siniša Đurić.

 Trener Kozare Vule Trivunović je posle svega izjavio:

-Nekoliko noći nisam spavao, premotavao sam film, razmišljao šta i kako dalje, šta da ura dim. Ponuda ostavke je bila moralan čin jer smo u poslednje četiri utakmice stvorili 21 gol-šansu, a nismo postigli nijedan pogodak. Jednostavno, ne mogu da verujem da smo toliko deko ncentruisani. Sa defanzivom je sve u redu, ali ofanziva ne štima! Nastavljamo dalje borbu za opstanak, biće teško, ali verujem u ove moke i mora da krene i nas. Nakon svega, kada su se glave ohladile, razumnije smo nastupili, a podrška čelnika kluba mi je dala dodatni motiv da nastavimo započeti posao u istom sastavu iako sam bio odlučio da odem jer rezultati nisu onakvi kakve smo očekivali.

U narednom kolu Kozara gostuje u Derventi kod Tekstilac Korta koji je obezbedio plasman u Ligu za prvaka.


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar Sport Team
Tekstilac Kort 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac Kort 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar Sport Team 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14