XS
SM
MD
LG

Tabanci u finišu do tri boda

Tabanci, jedan od kandidata za ulazak u društvo regionalaca sa Istoka, su upisali još tri boda. Ekipa trenera Raje Novakovića je u 15. kolu Područne lige Birač, na svom terenu, savladala gostujući Borac iz Osmaka, rezultatom 2:1.

Domaća ekipa je bolje otvorila utakmicu, imali su posjed lopte i stalno se igralo na polovini gostiju. Već u 15. minutu dolaze u priliku da promijene rezultat, poslije prodora I.Markovića po desnoj strani, koji upućuje dobar centaršut u šesnaesterac  gostiju  iz Osmaka, ali, nakon udarca glavom kapitena Milića, lopta odlazi preko prečke. Nekoliko minuta kasnije i gosti imaju dobru priliku, ali  udarac  njihovog napadača golman Stanojević brani. Do kraja prvog poluvremena viđeno je još nekoliko polušansi, ali na odmor se odlazi bez golova. Drugo poluvrijeme počinje opsadom gola gostujuće ekipe, ali zatajila je realizacija golgetera Tabanaca.  U 76.  minutu Borac  kreće u kontranapad, Andrić  šalje loptu u prostor između igrača u zadnjoj liniji Tabanaca, najbrži je napadač T.Stuparević, koji smješta loptu u mrežu  Stanojevića, koji je istrčao i pokušao odbraniti svoj gol. U samom finišu regularnog dijela napad Tabanaca ide po lijevoj strani, lopta je kod Lučića koji dribla protivničkog igrača i ulazi u šesnaesterac gostiju, sprema se da šutira, ali ga obara Marić, koji zbog drugog žutog kartona i napušta igru, i sudija dosuđuje kazneni udarac. Siguran izvođač je kapiten Milić, za poravnanje na 1:1. Ofanzivna igra domaće ekipe, ipak, je donijela rezultat, jer su u  sudijskoj nadoknadi uspjeli doći do pogotka koji im je donio pobjedu. Tabanci atakuju na gol protivnika, do lopte na drugoj strani dolazi Krstić, koji ulazi u šesnaesterac i šutira u golmana od koga se lopta odbija i dolazi u posjed Krnjića, on dobija duel sa Cakorom i šutira u desni ugao, tik pored stative odličnog  golmana Borca. Tabanci  preokreću rezultat, upisuju tri važna boda i trenutno su opet prvi, ispred Birča, koji ima jednu utakmicu manje.

U timu Tabanaca kažu da je najbitnije da su upisali sve bodove.

„Tokom cijelog susreta bili smo dominantni na terenu i kontrolisali smo igru. Ipak, sportska sreća kao da nas je napustila.  Propustili smo mnogo šansi jer lopta, jednostavno, nije htjela u mrežu gostiju iz Osmaka. Njihov golman je odbranio sve što se moglo odbraniti i najzaslužniji je što njegova ekipa nije primila mnogo više golova. Borac je imao dva šuta u gol i grčevito se branio sve vrijeme. Na sreću, naša upornost i dobra igra su urodili plodom, tako da smo zasluženo sva tri boda ostavili u Tabancima i tako i dalje ostajemo ravnopravan protivnik ekipi Birča iz Dervente u borbi za ulazak u Regionalnu ligu, grupa Istok", kazao je Rajo Novaković, trener Tabanaca.

 

Tabanci – Borac (Osmaci) 2:1 (0:0)

Stadion u Tabancima

Gledalaca:  200
Sudija: Milan Spasojević (Zvornik)

Strijelci: 0:1 T.Stuparević u 76, 1:1 Milić u 89. (KU), 1:2 Krnjić u 90+4.

Žuti kartoni: Lučić (Tabanci), Popović, Riđošić, Cakor, Stuparević (Borac)

Crveni karton: Željko Marić (Borac) u 89.

Tabanci: Stanojević, I.Marković, Čabak, Krstić, D.Marković (od 65. Krnjić), Lučić, Jokić, Tomić, Milić, Novaković, Jović

Trener: Rajo Novaković

Borac: Gajić, T.Stuparević, Ćirković, Riđošić, Andrić, Petrović, Popović, Marić, L.Stuparević (od 63.A. Miličić), Cakor, M.Miličić

 

 

 

FK Tabanci


Polet 5 : 0 Budućnost
Tabanci 6 : 0 Birač
Borac 1 : 3 Branjevo
Jadar 4 : 0 Jardan
Jasenica 3 : 1 Pecka
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Birač 18 13 3 2 42
2 Tabanci 18 13 2 3 41
3 Budućnost 18 9 4 5 31
4 Borac 18 9 4 5 31
5 Polet 18 9 2 7 29
6 Branjevo 18 8 3 7 27
7 Jasenica 18 5 2 11 17
8 Pecka 18 4 2 12 14
9 Jadar 18 4 1 13 13
10 Jardan 18 3 3 12 12