XS
SM
MD
LG

Srbija sigurna protiv Dominikanske republike

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je u Roterdamu selekciju Dominikanske republike sa 2:0 (25:19, 25:20, 25:13)  u drugom meču četvrtog turnira Lige nacija.

Foto: volleyball.world

Nakon poraza od Italije srpske odbojkašice su protiv Dominikanske republike tražile povratak u pobjednički ritam i odlično su počele. Od samog starta su imale prednost, nisu dozvoljavale protivnicama da preokrenu i  na kraju su osvojile set sa 25:19. Na početku drugog seta odbojkašice iz Dominikanske republike su povele sa 7:3, pa sa 12:6. Loš prijem kod Srbije bio je uzrok tog rezultata, ali čim se on popravio počelo je smanjivanje zaostatka i ubrzo su olimpijske vicešampionke povele sa 17:16. Poslije su povećale tu razliku i na kraju povele sa 2:0 u setovima (25:20). Treći set su evropske šampionke počele silovito i na prvi tehnički tajm-aut idu sa 8:3. Ubrzo je bilo 16:7, a na kraju je završilo sa 25:13.

Najefikasnija na meču je Tijana Bošković sa 21 poenom, dok je Martinez sa deset poena bila najbolja u svom timu. Naredni meč odbojkašice Srbije igraju sutra od 19:30h protiv domaćina Holandije, a trenutno imaju skor od devet pobjeda i dva poraza.