XS
SM
MD
LG

Milenković napustio Slaviju

Nakon nešto duže pauze i odmora od naporne sezone, juče je praktično sa radom krenula Slavija iz Istočnog Sarajeva. Doduše igrači su i dalje na odmoru, ali je moto re upalila klupska administracija. Počeli su pregovori i razgovori oko formiranja novog tima i već sada se može reći da će Slavija u naredni šampionat ući sa uveliko promenjenim timom.

-Pa moglo bi se tako reći. Neki igrači su nas već napustili. Konkretno Marko Milneković, možda i naš najbolji igrač,  od ove sezone neće nositi dres Slavije. On je sve dogovorio sa timom Rudeš, članom Prve lige Hrvatske. Sve je to završeno i Bagzi je razdužio opremu. Pored njega, neće u timu biti Maka Muharemovića i Amara Prutinu. Sa njima smo se razišli. Ranije je ugovor raskinuo Marko Marković, kaže Radomir Berjan, sekretar stručnog štaba Slavije.

Narednih dana će se znati i sudbina Slađana Antića i Uroša Veljovića. Oni su rekli da će se javiti za dan –  dva i  otvoriti ili zatvoriti vrata oko dogovora za nastavak saradnje. Nije tajna da imaju onude od drugih klubova. Čekaju Salaviju  i pregovori sa Lukom Milisavljevićem.

-Upravo tako. Ova trojka će da se izjasni za dan – dva, a ono što je gotovo sigurno je da će sa nama i dalje ostati golman Ivan Butorović. Obavili smo razgovori i mogu reći da smo praktično sve usaglasili. Narednih dana imamo i razgovore sa Nemanjom Pušarom i Borislavom Cicovićem. Oni su izneli svoje stavove i zahteve, pa će se klupka uprava o tome izjašnjavati, kaže nam Berjan.

Naglasio je Berjan da će još neki igrači narednih dana biti na razgovorima, a ono što je sigurno je da jedan broj juniora prelazi u seniorsku selekciju. To su igrači koji su izborili plasman u Premijer ligu za juniore Bosne i Hercegovine, a nemaju više pravo da igraju za njih.

- Da oni koji su izlazno godište iz juniorskog sastava idu u seniore. Dakle, već se zna Rade Bojanić, Jovan Parađina,Vladan Minić, Đorđe Mrda, Lav Stevanović su prekomandovani u seniorski sastav.  Sa njima će verovatno i golman Goran Krnetić, kaže Berjan.

Prema njegovim rečima u Slaviji računaju naravno i na Aleksandra Pušaru, Nikolu Popovca i još nekoliko fudbalere iz prošle sezone.

-Naravno, narednih dana ćemo intenzivirati razgovore i pregovore i do 5. jula znati na koga računamo i sa kojim timom ulazimo u šampionat. Biće sigurno još odlazaka,a što se tiče dolazaka potrebni su nam dva vezna fudbalera i jedan špic, kaže Berjan.

Pripreme za novu sezonu će početi 6. jula,a prozivku će obaviti Goran Simić. On je nakon odlaska Dragana Radovića u Olimpik, krajem prošel sezone preuzeo briugu o timu, a pomagaće mu Dragan Bjelica. Sa golmanima bi ubudće trebao da radi, kada mu obaveze u Čeliku to budu dozvoljavale Ratko Dujković, a u vreme njegovog odsutva radiće najverovatnije Dragan Macan, nekadašnji trener golmana. Nakon prozivke i rada u Istočnom Sarajevu do 10. jula, Slavija će ići na pripreme u Austriju.

Marko Milenković. plavo beli dres


Tekstilac Kort 1 : 5 Zvijezda 09
Drina 2 : 2 Slavija
Rudar Prijedor 3 : 0 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 32 25 6 1 81
2 Rudar Prijedor 32 21 8 3 71
3 Drina 32 11 13 8 46
4 Slavija 32 11 12 9 45
5 Tekstilac Kort 32 10 9 13 39
6 Podrinje 32 10 6 16 36