XS
SM
MD
LG

Leči rukama i raftingom

Dosta je sportskih radnika i enuzijasta koji celi životni vek posvete sportu i sportistima, a ostanu skoro neprimećeni, iako svojim delima daju veliki doprinos afirmaciji klubova . Jedan od njih je Radomir Šolaja,viši sportski fizioterape ut,  koji  se vec dugi niz godina brine o zdravlju fudbalera Sutjeske iz Foče. Ovaj iskusni stučnjak je poznato ime i  još  u jednom sportu m, koji iz godine u godinu poprima sve više pristalica željnih avanture. Šolaja  se bavi raftingom, skiper  je i to jedan od najboljih , dosta je onih koji su dolazili da dožive adrealinski događaj na Tari i Drini koii su ga upoznali. Ako nije u ordinaciji Kliničkog centra u Foči gde je stalno zaposlen onda je na fudbalskom terenu,  tu smo ga  zatekli  i za vreme Međunarodnog omladinskog turnira „Fudbal frends“  ,uvek skroman ipak pristao je da nam ispriča svoju  sportsku i fudbalsku priču.

-Od malih nogu sam uz sport i sa sportistima,  naročito fudbalerima i to me privuklo da završim školu za fizioterape uta u Sarajevu na Ilidži, jer je  upravo moj posao usko  vezan  za sport. Po zavšetku školovanja počeo sam raditi u KC  Foča  kome dugujem veliku zahvalnost  za svoje napredovanje.Tu sam već 28 godina, isto toliko i u sportu. Uz fudbalski klub sam 12. godina,  od ulaska Sutjeske u I ligu RS , stalno sam uz klub i igrače.Najlakše i najbolje mi je kada nemam posla, a najteže kada neko od igrača zadobije težu povredu i  sledi mu duži oporavak .Trudim se da u takvim trenutcima dam sve od sebe, što se tiče moje stučnosti i najsretniji sam kad vidim da je povreda potpuno zalečena,  a igrač se vrati na zeleni teren. Za vreme mog angažmana u Sutjesci se promenilo čak osamnaest trenera,  sa svima sam imao korektan odnos  i odličnu saradnju,  što mi čini veliko zadovoljstvo. Uporedo sa radom u seniorskom timu brinem se i o zdravlju igrača i u  omladinskim selekcijama .Evo i na turniru „Fudbal frends „sam skoro od njegovog početka ,lepo je biti uz ove mlade fudbalere,uglavnom poštuju se na terenu , nema grubosti,fer plej je u prvom planu i retko intervenišem –počeo je priču Šolaja

Rafting  je sport koji je u Foči odavno popularan,spustanje čamcima niz Taru i Drinu je pravi doživljaj a Šolaja je jedan od najboljih koji vešto upravlja veslom i  dovozi  bezbedno zaljubljenike adrealnskog sporta do željene destinacije.

-Poslom skipera se bavim od 1986 godine.Tada je na Brštanovici polaznoj stanici spusta niz Taru bio samo jedan kamp.Sada je na Bastasima rafting bazii zgrađen jedan mali gradić.Osim sportskih aktivnosti, rafting je postao i prepoznatjliva turistička grana. Imam dobra iskusta i pozetivne rezultate što se tiče ove sporske dicipline,  a veliko mi je bogatstvo što sam stekao i veliki broj prijatelja iz velikog broja svetskih zemalja .I sigurno ću se raftingom baviti dokle god mi budu godine i zdravlje dozvoljavali.

Porodica Šolaji daje najveću podršku,prezauzet je poslom kako u bolnici tako i u fudbalskom klubu , porodica mu daje snagu zato uspe sve da stigne.

-Srećno sam oženjen  supruga Sanja i ja imam četvero dece,sinove Nikolu i Vasilija i kćerke Sašku i Katarinu.Vole sport , sin Nikola je krenuo mojim stopama , skiper je ,mlađi Vasilije trenira košarku, kćerka Saška se jedno vreme bavila odbojkom,  obaveze su je sprečile da i dalje trenira ,dok Katarina individualno vežba.Ponosan sam na njih ,oni su meni adrealin kao i onaj na Tari,i daju mi volju da svo svoje vreme podredim poslu,sportistim i fudbalerima a naročito porodici-zaključio je veliki sporski radnik i entuzijata Radomir Šolaja

 

Radomir Šolaja, fizioterapeut Sutjeska Foča


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17