XS
SM
MD
LG

EP u18: Srbija sa +72 do 1/4 finala

Juniori Srbije plasirali su se u 1/4 finale Eurobasketa za igrače do 18 godina. ''Orlići'' su savladali Ukrajince, rezultatom 121-49.

Srbija je dosta stegnuto ušla u ovaj susret. Međutim, malo po malo Orlići su uhvatili ritam. Razigrao se Zoran Paunović i to se na rezultatu osjetilo. Srbija je sjajna bila u završnici prvog perioda i dobila ga je sa 28-19. U drugom periodu je kvalitet Srbije maksimalno došao do izražaja. Ukrajinci nisu mogli da pariraju. Sjajna odbrana Orlova i dobar napad, donijeli su Srbiji velikih +24 na poluvremenu.

Drugo poluvrijeme bilo je mučno za gledati. Ukrajinci su djelovali poput amatera koji su se skupili da eto odigraju nešto. Razlika u kvalitetu je bila prevelika i prednost Srbije rasla. Nakon 30 minuta igre, Srbija je imala +44. U poslednjem periodu Ukrajina je postigla samo pet poena i Srbija je na kraju slavila sa 121-49. No ne trebaju naši momci da polete previše nakon ove pobjede. Jeste igra bila dobra, jeste ubjedljiva pobjeda ali protivnik je pet klasa slabiji.

Srbiju je do pobjede predvodio Petrušev sa 25 poena dok su Pecarski i Paunović dodali po 23. Ukrajince je predvodio Orzul sa 15 poena. Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta Hrvatska - Njemačka.