XS
SM
MD
LG

Osma ekipa na Memorijalu

MODRIČA – U Modriči je danas otvoren 9.Memorijal „Dr Milan Jelić“ koji je okupio osam ekipa u kadetskoj konkurenciji. Učestvuju prošlogodišnji pobednik OFK Beograd, klubovi iz Republike Srpske Borac Banja Luka, Zvijezda 09, Ozren Petrovo, Polet Brod i domaćin Modriča Alfa, te klubovi iz Federacije BiH Bratstvo Gračanica i Zvijezda Gradačac. „Romantičari“ su do sada tri puta osvajali turnir.

Na otvaranju Memorijala prisustvovale su ekipe Zvijezde 09, Zvijezde Gradačac, Ozrena Petrovo i domaće Modriče Alfa. U prvoj utakmici Zvijezda Gradačac savladala je Ozren Petrovo sa 8:0. Trener Zvijezde Ismet Mulabdić kaže da se ovakvim turnirima otkrivaju talenti.

„Ovaj turnir će značiti mnogo. Deca ne trebaju da pamte nešto loše. Ovo je fantastična stvar, u kom pravcu će sve ići ostaje da se vidi. Znate, Brazil je ništa šta je BiH u pogledu talenta. Međutim, nemamo adekvatnu infrastrukturu, edukativne centre i retko ko uspe. Koliko sam čuo za Milana Jelića, čuo sam da je bio ekstra pozitivan čovek. Voleo je decu i fudbal. Ovako se veliki čovek čuva od zaborava“, rekao je Mulabdić.

Zvijezda 09 savladala je Zvijezdu iz Gradačca i želja je da se stigne do finala. Da podsetimo, prošle godine je na penale protiv OFK Beograda ostala bez prvog mesta. Golman i kapiten Strahinja Manojlović bio je veliki optimista.

„Imam 16 godina. Čast mi je učestvovati na ovom turniru. Odužujemo se i na ovakav način velikom čoveku za koga sam čuo samo lepe priče. Prošle godine bili smo drugi. Nadam se da ćemo ove godine mi biti pobednici“, poručio je Manojlović.

Na Memorijalu je govorio Slobodan Tešić, savetnik predsednika Republike Srpske za fudbalska pitanja.

„Sećanje na Milana trajaće dok postoje grad Modriča i ovaj klub. Svi su shvatili da je život bez Milana Jelića daleko teži. Milan je bio čovek koji se retko rađa. Srećan sam da je njegov sin Petar nastavio očevim putem. Mnogi iz Fudbalskog saveza Republike Srpske i FS BIH treba da se zastide što nisu došli na otvaranje Memorijala, jer će neko od ovih dečaka da se vine u fudbalske visine“, rekao je Tešić.

Da li zbog nešto slabije organizacije ili nepovoljnih vremenskih prilika, poseta na otvaranju Memorijala bila je ispod dosadašnjih. Pa, ipak, poštovaoci lika i dela Milana Jelića stigli su i iz Višegrada, Brčkog, Milića.

„Počastvovan sam da prisustvujem ovom događaju. Čast je i zadovoljstvo prenositi sećanja na velikog čoveka. Posebno kada je to u oblasti sporta. Zdrav ambijent, zdrav pristup. Milan Jelić je za života postao legenda“, rekao je Miloš Bačić iz Milića.

U trećoj utakmici prvog dana 9.Memorijala brodski Polet savladao je domaću Modriču Alfa sa 3:1.

Sutra se igraju tri utakmice po kup sistemu, a susret za 3.mesto od 13 časova i 15 minuta. Finale je na programu od 14 časova i 30 minuta.Otvaranju Memorijala prisustvovali su Milica Jelić, supruga šestog predsednika Republike Srpske i prvog čoveka fudbala Srpske i BiH, pa poznata imena iz sveta fudbala i javnog života Slavko Mamuzić, Jakov Dubravac, Nikola Nikić, Slavko Dugić, Slavko Nikić, Đorđe Pajdić i tako dalje.

Pokrovitelj Memorijala je Kabinet predsednika Republike Srpske, dok je medijski pokrovitelj Radio – televizija Republike Srpske.

Da podsetimo, dr Milan Jelić preminuo je 30.septembra 2007.u 52 godini života od posledica srčanog udara.

FOTOGRAFIJE