XS
SM
MD
LG

1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Kapetan autogolom doneo pobedu Slaviji

04.04.2015 DragiÅ”a Ćorsović

Značaj utakmice čini se da je viÅ”e opteretio domaće igrače. Krenuli su oni u prvom delu susreta veoma bojažljivo, sa strahom da ne pogreÅ”e. Igrači na sredini terena nisu uspevali da dođu do daha i zagospodare terenom. Ono Å”to nije radila Slavije jeste Vitez. Bili su organizovaniji, agresivniji i čini se rastrčaniji. Imali su oni i odlične prilike da dođu do vođstva. Prvu su propustili već na otvaranju meča, u četvrtoj minuti. Odlično je slobodan udarac izveo iskosa sa leve strane Branković. Poslao je loptu na desnu stativu , a Stipe MiloÅ” je sa pet metara Å”utirao po zemlji. Golman Mladen Lučić hvata loptu na gol liniji. Novu priliku za pogodak Vitez propuÅ”ta u 21. minuti. Izveli su oni čak četiri uzastopna kornera, a nakon trećeg je Hrčak poslao loptu pored same stative. Tačnije, okrznula je jednog domaćeg igrača, te zavrÅ”ila u korneru.

Na drugoj strani, Slavija je pokuÅ”avala dugim loptama da proigra Lambulića ili Salkovića, ali je sve to bilo lak plen odbrane gostiju. Čuvar mreže Viteza Å korić praktično nije imao potrebe da interveniÅ”e.
Igrala se 26. minuta kada je sudija Danijel Pajić iz Bijeljine opravdano pokazao drugi žuti karton BariÅ”iću. Morao je u svlačionicu. Prvi je zaradio zbog grube igre, a drugi zbog namernog igranja rukom. Očekivalo se da će domaći nakon toga zaigrati agresivnije i kvalitetnije, ali niÅ”ta navijači u Istočnom Sarajevu nisu vidjeli od toga. Bezidejno, tromo, bez *krvi*, uz mnogo greÅ”aka,pa se na odmor otiÅ”lo bez golova.Ā 
Pauzu između dva poluvremena iskoristili su u domaćem taboru da se konsoliduju i ipak u nastavak uđu mnogo agresivnije i hrabrije. Vitez se povukao i pokuÅ”avao iz kontranapada da neÅ”to uradi. Slavijina odlučnost videla se u 48. minuti kada je Oglečevac blokiran na neklih 16 metara od gola, a samo dva minuta kasnije Radosavljević je dobro *tukao*. Golman Å korić lako je prihvatio loptu.Odlično su gosti iz defanzive iskočili u 58. minuti. U punom naletu bio je Livaja, ali je Nemanja Vejnović iskoristio njegov dug for i loptu poslao u aut.Na suprotnoj strani, loptu je sam čekao Toni Pezo. Novu kontru Vitez je izveo u 62. minuti.Nakon Å”uta Smirka, Lučić je bio na mukama. Uspeo je ipak da zaustavi udarac i sačuva mrežu.
To kao da je dalo potstrek njegovim saigračima, pa u 65.minuti Slavija dolazi do vođstva. Korner je izveo i danas najbolji igrač domaćih DuÅ”ko Radosavljević.Poslao je loptu na prvu stativu, a Armin Kapetan je Å”alje glavom u suprotni ugao sopstvenog gola. Odbrana Viteza bila je nemoćna. Do novog pogotka Slavija je mogla u 69. minuti. Opet je izveden korner,a glavom je loptu ka golu Viteza poslao Nemanja Kartal. Na njegovu nesreću i njegovih saigrača pogodio je stativu već savladanog Å korića.
Nakon toga igralo se na sredini terena. Kako je vreme odmicalo Slavija se polako vraćala u defanzivu želeći sačuvati minimalno vođstvo. Gosti su imali viÅ”e prostora na sredini terena, pokuÅ”avjaći stići do eventulnog pogotka,ali je odbrana Slavije uspela sačuvati svoju mrežu.Na suprotnoj strani u 88. minuti Mahir Karić je mogao reÅ”iti definitivno pitanje pobednika i pre zadnjeg sudijskog zvižduka. Sa nekih pet metara *tukao* je u odličnog Å korića.

Slavija ā€“ Vitez 1:0 (0:0)

Istočno Sarajevo. Stadion: SRC Slavija. Gledalaca:200. Sudija : Danijel Pajić (Bijeljina). Strelac: Kapetan (auto gol) 65. Žuti karton: Å abanović, Radosavljević, Popović, Radović, Karić (Slavija), BariÅ”ić (Vitez). Crveni karton: BariÅ”ić 26. (Vitez)

Slavija: Lučić , Radosavljević (od 74. Radović), Hodžurda , Popović , Oglečevac , Lambulić ( od.66. Kartal), Salković , Karić , Vejnović , Šabanović ( od 80.Osmanković), Rovčanin .

Vitez: Å korić , MiloÅ” , Livaja , Vidović (od 48. Livančić), JusufbaÅ”ić , BariÅ”ić - , Branković (od 83. Pinjuh), Kapetan , Hrkač , Smirko , Pezo .

Fudbal Fudbal BH Telecom Premijer liga BiH Slavija Vitez
SalanGalib je ocenio igrača
zule01 je ocenio igrača
zule01 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača