XS
SM
MD
LG

3 : 1
Poluvreme
1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Pobjeda čista, ali moglo je biti i drugačije

20.08.2016 Nenad Đerić, Glas Srpske

Fudbaleri Rudar Prijedora sasvim zasluženo savladali su ekipu Borca iz Šamca 3:1 u 3. kolu Prve lige Republike Srpske.

Iako je pobjeda Prijedorčana "čista kao suza", malo je nedostajalao da tako ne bude. Domaći su poveli u 9. minuti kada je sa desne strane centrirao Šakić, a na drugoj stativi se sjajno snašao Gavranović i postigao pogodak za 1:0. Imali su domaći više od igre, međutim, "u jeku" njihovih napada Borac je imao odličnu šansu, ali je golman Nemanja Petrović fenomenalnom intervencijom "izvadio" loptu ispod prečke i poslao je u korner.

igrači Rudar Prijedora nastavili su sa dobrom igrom i u nastavku, ali je golman Smajić u nekoliko navrata sjajno branio pokušaje Jaćimovića, Šakića i Kovljena. Ipak, ništa nije mogao u 65. minuti kada je Bojan Burazor sa 17 metara pogodio njegov donji lijevi ugao za 2:0. Činilo se tada da će domaći rutinski privesti meč kraju jer gosti nisu imali prilika za pogodak. Međutim, nakon jednog ubacivanja sa desne strane u 73. minuti, lopta pogađa Milinkovića i završava iza leđa Nemanje Petrovića, koji je još u prvom dijelu igre preuzeo kapitensku traku od Marića koji je zbog povrede izašao iz igre, pa je rezultat glasio 2:1.

Prijedorčani su ponovo imali nekoliko izglednih situacija da riješe meč, ali Smajić je nesavladiv nakon prilika Jaćimovića i Burazora. Igrala se 83. minuta kada Milinković, koji je sjajno igrao sve do nesretnog autogola, umalo postaje tragičar. Nakon njegovog nesmotrenog faula u šesnaestercu domaćih sudija Gogić opravdano pokazuje na penal za goste. Loptu namješta Zoran Brković, šutira po sredini gola, a kapiten Petrović, iako je krenuo u svoju lijevu stranu, nogama brani njegov pokušaj koji bi gostima donio izjednačenje.

Pet minuta kasnije pitanje pobjednika je bilo riješeno nakon što Ognjen Davidović odličnim udarcem sa 15-ak metara pogađa mrežu Šamčana za konačnih 3:1.

RUDAR PRIJEDOR - BORAC (Š) 3:1 (1:0

Strijelci: 1:0 Gavranović (9), 2:0 Burazor (65), 2:1 Milinković (73) autogol, 3:1 Davidović (88).
Stadion: Gradski u Prijedoru.
Gledalaca: 250.
Sudija: Slavoljub Gogić (Istočno Sarajevo).
Žuti kartoni: Burazor, Milinković (Rudar Prijedor), Milićević, Brković (Borac, Š).

RUDAR PRIJEDOR: Nem. Petrović, Milinković, Nov. Petrović, Burazor, Vojinović (od 84. min. Lolić), Jaćimović, Kovljen, Šakić (od 61. min. Ćatić), Marić (od 27. min. Lajić), Gavranović, Davidović. Trener: Zlatko Jelisavac.

BORAC (Š): Smajić, Paležnica, Koprivica, Brković, Mehić (od 88. min. Miladinović), Hasanović (od 67. min. Perić), Šarkanović (od 63. min. S. Maksimović), Milićević, Sinanović, Zurapović, Arsić. Trener: Predrag Lukić.

Igrač utakmice: Milan Šakić (Rudar Prijedor).

Fudbal Fudbal Prva liga Republike Srpske Rudar Prijedor Borac (Š)
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača